Skip to main content
Inschrijven in de gemeente Amsterdam

Als je naar Amsterdam verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Een verhuizing doorgeven kan vanaf 30 dagen voor de verhuizing of tot 5 dagen erna. Geef je het later door? Dan wordt de dag van doorgeven de verhuisdatum. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Hoe inschrijven bij de gemeente Amsterdam?

Het inschrijven bij de gemeente kan online of door een afspraak te maken bij de Dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen. Als je je online wil inschrijven heb je je DigiD nodig en je moet een kopie van je huurcontract meesturen. Wil je je persoonlijk inschrijven bij een van de stadsloketten in Amsterdam? Dan moet je vooraf een afspraak maken.

Wat heb je nodig om je in te schrijven?

Heb je een afspraak gemaakt bij een stadsloket om je in te schrijven in Amsterdam? Dan moet je meestal een van onderstaande documenten meenemen:

  • Koop- of huurcontract.
  • Als je bij iemand gaat inwonen: toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner inclusief een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs.
  • Bij antikraak: gebruikersovereenkomst.

Wat moet je doen als je gaat verhuizen?

  • Geef je adreswijziging door aan de gemeente Amsterdam. Zij delen dit met andere overheidsinstanties, zoals DUO.
  • Geef je adreswijziging door aan je universiteit of hogeschool en andere organisaties, zoals je bank en telefoonprovider.

Kamer vinden in Amsterdam

Ben je nog op zoek naar een kamer in Amsterdam? Vraag dan ons gratis E-book 'Kamer vinden' aan met unieke tips en blijf meteen op de hoogte van het nieuwste kameraanbod in Amsterdam:

 

 

 

 

 

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.