U bent hier

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren! Ruim 40% van de Amsterdamse studenten gaat ook in Amsterdam wonen. Dat zijn bijna 40.000 studenten en daarmee is Amsterdam absoluut de grootste studentenstad van Nederland! Wonen in Amsterdam betekent ook wonen in een wereldstad. Je vindt er diverse restaurants, winkels, kroegen, bezienswaardigheden en toffe uitgaansgelegenheden. Wil of ga jij ook in Amsterdam wonen? Dan vind je hier alle informatie over wonen in Amsterdam die je nodig hebt!

Tip: wil jij op de hoogte worden gehouden van het kameraanbod in Amsterdam? Vraag dan hieronder het gratis E-book 'Kamer vinden' aan:

 

Kamers in Amsterdam

Wonen in Amsterdam is wonen in een wereldstad! Amsterdam is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Antikraak wonen in Amsterdam

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Amsterdam, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Woonruimte in Amsterdam

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Zoektips voor een kamer in Amsterdam

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Amsterdam? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Amsterdam te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Gemeente Amsterdam & Stadsloketten

Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort maar ook het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Zie hier het overzicht waar je precies moet zijn en wat je mee moet nemen.

Nieuwste kamers in Amsterdam