Skip to main content

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren! Ruim 40% van de Amsterdamse studenten gaat ook in Amsterdam wonen. Dat zijn bijna 40.000 studenten en daarmee is Amsterdam absoluut de grootste studentenstad van Nederland! Wonen in Amsterdam betekent ook wonen in een wereldstad. Je vindt er diverse restaurants, winkels, kroegen, bezienswaardigheden en toffe uitgaansgelegenheden. Wil of ga jij ook in Amsterdam wonen? Dan vind je hier alle informatie over wonen in Amsterdam die je nodig hebt!

Tip: wil jij op de hoogte worden gehouden van het kameraanbod in Amsterdam? Vraag dan hieronder het gratis E-book 'Kamer vinden' aan:

Kamers in Amsterdam

Wonen in Amsterdam is wonen in een wereldstad! Amsterdam is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Zoektips voor een kamer in Amsterdam

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Amsterdam? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Amsterdam te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Antikraak wonen in Amsterdam

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Amsterdam, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

De leukste studentenwijken in Amsterdam

Amsterdam is prachtig en elke buurt heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar wat zijn nou de leukste studentenwijken in Amsterdam?

Woonruimte in Amsterdam

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Inschrijven in de gemeente Amsterdam

Als je naar Amsterdam verhuist, moet je je inschrijven bij de gemeente. Geef je je verhuizing niet door, dan maak je kans op een boete!

Huurtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

Huur jij een kamer of appartement en voldoe je aan de voorwaarden van de belastingdienst, dan kom je in aanmerking voor huurtoeslag! Als student heb je hier vaak recht op.

Gemeente Amsterdam & Stadsloketten

Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort maar ook het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Zie hier het overzicht waar je precies moet zijn en wat je mee moet nemen.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Kamer verhuren

Wil jij (tijdelijk) jouw kamer verhuren? We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer onderverhuurt en waar je op moet letten!

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.