Skip to main content
Ontdek Amsterdam: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij het Paardje in de Pijp is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Amsterdam eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Bekende musea van Amsterdam

Natuurlijk op nummer 1: bezoek het Rijksmuseum of het Van Gogh museum. Toeristen van over de hele wereld komen hier speciaal voor naar Amsterdam. Dus als (kersverse) inwoner van Amsterdam mag je dit echt niet overslaan. En als je dan toch de musea aan het bezoeken bent, koop dan ook een kaartje voor het Anne Frankmuseum. Nog nooit geweest? Shame on you. Als inwoner van Amsterdam heb je de mogelijkheid om hiermee een uniek stukje geschiedenis te leren kennen. Doen dus!

Amsterdam vanaf het water

Er is geen betere manier om Amsterdam te zien en te leren kennen dan vanaf het water. Geen vrienden met een boot? Huur een sloep met een privé gids of een boot met een groep vrienden. Een echte aanrader, vooral in de zomer! Een boottochtje over de grachten en het IJ voelt als pure vakantie in eigen land. Natuurlijk kun je ook op en top toerist zijn en kiezen voor een toeristische Amsterdamse rondvaartboot.

De gezellige straten van Amsterdam

Amsterdam is een cultuurstad op zich, dus de straten van onze hoofdstad mogen natuurlijk niet ontbreken. Struin rond in de boetiekjes, conceptstores en de schilderachtige 9 straatjes. Maar plan ook eens een dagje Amsterdam Noord! Pak het pondje over het IJ achter het centraal station en beleef de industriële vibes van randje Amsterdam Noord. In de zomer kun je relaxen bij Pllek, eten bij Stork, een ouderwets filmpje pakken bij EYE en struinen voor vintage spulletjes bij de IJ-Hallen.

Comedytalent in Amsterdam

Doe je beste vriend(in) een kaartje voor de Comedytrain cadeau. De Comedytrain is een keurmerk voor stand-up comedy in Nederland. Alle grote namen zoals Hans Teeuwen en Sanne Wallis de Vries zetten hier hun eerste stappen naar succes. Gegarandeerd een avondje lachen en eens iets anders om over te praten dan de laatste Netflix serie.

Pannenkoekenboot

Geen zin in een standaard prakkie, zoals pasta of alweer iets thuis bezorgd? Sleur je huisgenoten mee naar de pannenkoekenboot. Tijdens een boottochtje vanaf 75 minuten leer je Amsterdam meteen kennen. Ook leuk als je neefje op bezoek is, maar minder leuk als je een avondje doorgetrokken hebt in de kleine Cooldown of de Bastille.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook wat de leukste barretjes en restaurantjes van Amsterdam zijn!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.