Skip to main content
Universiteit van Amsterdam

Als je kiest voor de Universiteit van Amsterdam, kies je voor een inspirerende academische leeromgeving én een leven in een wereldstad vol cultuur en sociale activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in kunstmatige intelligentie of kunstgeschiedenis: bij de UvA vind je altijd een opleiding die past bij je belangstelling en ambitie.

Rijke traditie, eigenzinnige universiteit

De UvA heeft een tolerante, open en internationale academische traditie en is altijd nauw verbonden geweest met de stad. (Oud-)studenten en medewerkers zijn er sindsdien overal aanwezig. Het zijn scherpe, nieuwsgierige en onafhankelijke geesten. Typisch Amsterdams, typisch UvA.
 

Divers studieaanbod met unieke opleidingen

De UvA biedt je een divers aanbod van ruim 60 bacheloropleidingen en 290 masterprogramma's waarvan 206 engelstalig; specialistisch en interdisciplinair. Je hebt aan de UvA uitstekende mogelijkheden om je academisch te scholen, van bachelor en master tot een promotietraject en verder. Bijzonder getalenteerde studenten kunnen speciale honoursprogramma’s volgen.

Uniek aan de UvA zijn interdisciplinaire bachelors als Future Planet Studies en Medische informatiekunde, en masters als Brain and Cognitive Sciences en Comparatieve neerlandistiek. Ook heeft de UvA een van de grootste bètafaculteiten van Nederland. (www.uva.nl/bachelors en www.uva.nl/masters)

Internationale masters

De UvA heeft zo'n 120 Engelstalige masterprogramma's voor een gevarieerde doelgroep. Als student verkeer je in internationaal gezelschap; de mix van culturen aan de universiteit verlevendigt en versterkt het academisch debat. (www.uva.nl/isp)

Wereldstad Amsterdam

Amsterdam is ‘the place to be’: de stad biedt je een groot en divers cultureel aanbod en is met haar internationale karakter een uitdagende en inspirerende stad om te wonen. Middenin deze dynamische en prikkelende omgeving liggen, in prachtige gebouwen, de verschillende faculteiten van de UvA.

Kansen voor de toekomst

Amsterdam, het financiële en culturele hart van Nederland, huisvest talrijke (internationale) bedrijven en instellingen. Dit maakt de stad bijzonder aantrekkelijk en interessant voor het vinden van een stageplek en een baan. Ook de goede relaties en samenwerkingsverbanden van de UvA bieden je volop kansen.

Contact Universiteit van Amsterdam

Roeterseiland gebouw E (REC-E)
Roetersstraat 11
1018 WB Amsterdam

www.uva.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Amsterdam heeft diverse hogescholen en universiteiten die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Amsterdam makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Amsterdamse studentenverenigingen? Je vindt hier alles wat je moet weten als je in Amsterdam gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Amsterdam Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hogescholen in Amsterdam

Amsterdam heeft ontzettend veel hogescholen en bijna alle hbo-opleidingen kun je dan ook in Amsterdam volgen. Je vindt hier het complete overzicht van hogescholen in Amsterdam!

Universiteiten in Amsterdam

Amsterdam heeft de meeste wo-studenten van Nederland! Amsterdam is een heel inspirerende en internationale stad. Dit zie je terug in de universiteiten: de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit!
Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Verschil tussen associate degree, bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Amsterdam? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?

Wat is het verschil tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs?

Als je op zoek bent naar een opleiding, dan kom je vaak de termen 'bekostigd' en 'niet-bekostigd (particulier) onderwijs' tegen. Maar wat is het verschil precies? Wij leggen het uit!

Introductieweek Amsterdam

Je studententijd in Amsterdam wordt ingeluid met een introductieweek van jouw onderwijsinstelling. Mooie feestjes en kennis maken met medestudenten en studentenverenigingen in Amsterdam staan centraal.

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Waarom studeren in Amsterdam?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Amsterdam de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Amsterdam?

Overstappen van mbo naar hbo
Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.