Skip to main content
Nederlandse Academie voor Beeldcreatie

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie is een opleidingsinstituut met twee faculteiten: de Nederlandse Fotovakschool en de Dutch Filmers Academy. Hier wordt kwalitatief vakgericht fotografie- en filmonderwijs gegeven dat nauw aansluit op de (veranderende) arbeidsmarkt. Onderwijs dat studenten de ruimte geeft om talenten en creativiteit te ontwikkelen én dat hen bewust maakt van hetgeen nodig is om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn.

Het instituut is groot geworden door klein te blijven: beperkt van organisatie met een focus op kleinschalig onderwijs. De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie heeft een voortrekkersrol als het gaat om digitalisering en een leven lang leren. Zo is er de mogelijkheid tot deeltijdonderwijs met een blended learning-programma en is het onderwijs toegankelijker met interactieve tutorials. Daarnaast wordt ondernemerschap met het vakgebied verbonden en worden studenten uitgedaagd om niet alleen vakinhoudelijk te floreren, maar ook marktgericht te handelen. De docenten representeren het beste van twee werelden: zij zijn als professioneel fotograaf of filmmaker inhoudelijk (technisch en conceptueel) zeer goed onderlegd en hebben bovendien vaak een achtergrond als ondernemer, manager, econoom of anders. Hierdoor zijn de studenten niet alleen bewust van het vak, maar ook bewust van de markt.

Nederlandse Fotovakschool

De Nederlandse Fotovakschool leidt studenten op tot professioneel fotograaf. Tientallen excellente docenten met veel praktijkervaring leren talenten de ins en outs van het vak fotografie. Het is de enige particuliere hogeschool in Nederland met erkende en geaccrediteerde fotografieopleidingen. Studenten duiken diep in de wereld van de fotografie. Alle facetten van digitale fotografie komen aan de orde. Het kunnen vertalen van een idee naar een creatief beeld vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Net als in de praktijk is de opleiding gevarieerd qua inhoud en werk. Studenten leren in studio’s werken en met alle soorten apparatuur omgaan. Met de opgedane technische kennis en ervaring zullen zij uiteindelijk een eigen stijl van fotograferen ontwikkelen om uit te groeien tot topfotograaf.

Passende opleidingen bij ieders ambitie

Als één van de oudste en meest gerenommeerde opleidingsinstituten voor beroepsfotografen weten wij inmiddels als geen ander dat opleidingswensen heel divers kunnen zijn. Daarom biedt de Nederlandse Fotovakschool opleidingen op alle niveaus. Van kortlopende cursussen tot erkende hbo-opleidingen en van voltijd tot deeltijd. Zowel de beroepsfotograaf in wording als de ambitieuze beginner kan zich ontwikkelen. Met meer vestigingen vind je de Nederlandse Fotovakschool verspreid over heel Nederland: Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam en Eindhoven. Bekijk alle opleidingen en inspirerende locaties op de website.

Dutch Filmers Academy

Ben je meer een filmmaker dan een fotograaf? De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie biedt ook mbo- en hbo-filmopleidingen aan in Amsterdam en Eindhoven. De Dutch Filmers Academy is de eerste faculteit in Nederland met erkende opleidingen die breed opleidt tot allround filmmaker. In een wereld met talloze video’s op social media, virtual reality, film gemaakt met drones of eenvoudige filmcamera’s, heeft bewegend beeld absoluut een nieuwe positie ingenomen. Websites bevatten audiovisuele content om de aandacht van bezoekers vast te houden, artiesten vragen om kunstzinnige clips en nieuwsredacties willen authentiek filmbeeld. De roep om allround filmmakers is groter dan ooit. Bij de Dutch Filmers Academy leren studenten dan ook om boodschappen in film te verpakken, een totaalbeleving te bieden, maar vooral om zintuigen te prikkelen. Studenten doen met alle facetten van film ervaring op: scriptwriting, regie, productie, montage, audio en meer. Bovendien maken ze kennis met alle soorten films: van bedrijfsfilm tot animatie en van muziekvideo tot filmtrailer. Zij verlaten de opleiding met zeer breed toepasbare technische kennis en conceptuele vaardigheden. Een groot potentieel voor het bedrijfsleven dat staat te springen om deze veelzijdige allround filmmakers.

Open dagen

Wil je de sfeer eens komen proeven op één van de vestigingen? Tijdens de open dagen van de Nederlandse Fotovakschool en de Dutch Filmers Academy is dat mogelijk! Je maakt kennis met de docenten en studenten en natuurlijk zie je alles van de locatie. Er zijn ook activiteiten zoals fotoshoots, het bespreken van jouw portfolio en studenten laten films zien die zij in de lessen hebben gemaakt.

Contact Nederlandse Academie voor Beeldcreatie

Nederlandse Fotovakschool en Dutch Filmers Academy
Hoofdvestiging Apeldoorn
Spoorstraat 27
7311 PE Apeldoorn
055 356 05 22

info@navb.nl
www.navb.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Amsterdam heeft diverse hogescholen en universiteiten die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Amsterdam makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Amsterdamse studentenverenigingen? Je vindt hier alles wat je moet weten als je in Amsterdam gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Amsterdam Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hogescholen in Amsterdam

Amsterdam heeft ontzettend veel hogescholen en bijna alle hbo-opleidingen kun je dan ook in Amsterdam volgen. Je vindt hier het complete overzicht van hogescholen in Amsterdam!

Universiteiten in Amsterdam

Amsterdam heeft de meeste wo-studenten van Nederland! Amsterdam is een heel inspirerende en internationale stad. Dit zie je terug in de universiteiten: de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit!
Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Verschil tussen associate degree, bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Amsterdam? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?

Wat is het verschil tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs?

Als je op zoek bent naar een opleiding, dan kom je vaak de termen 'bekostigd' en 'niet-bekostigd (particulier) onderwijs' tegen. Maar wat is het verschil precies? Wij leggen het uit!

Introductieweek Amsterdam

Je studententijd in Amsterdam wordt ingeluid met een introductieweek van jouw onderwijsinstelling. Mooie feestjes en kennis maken met medestudenten en studentenverenigingen in Amsterdam staan centraal.

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Waarom studeren in Amsterdam?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Amsterdam de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Amsterdam?

Overstappen van mbo naar hbo
Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.