Skip to main content
Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun eigen toekomst en aan die van hun omgeving. De HvA is een centrum van verbinding tussen disciplines, tussen uiteenlopende mensen en het werkveld in en om Amsterdam. Zo biedt de HvA studenten én medewerkers alle faciliteiten om hun talent te kunnen ontplooien in studie en werk. Midden in de grote stad krijgen studenten en medewerkers de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

Bij studeren komt meer kijken dan alleen het volgen van een studie. Het studentenleven bestaat ook uit het vinden van geschikte woonruimte, activiteiten naast je studie en het gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die de HvA je biedt. Daarnaast kun je je studie verdiepen of verbreden door een minor te volgen of door deel te nemen aan een excellentieprogramma of honourstraject.

Al het aanbod van onderwijs, onderzoek, stagaires, projecten, cursussen en events is binnen de HvA verdeeld over twaalf interessegebieden. Hieronder kun je per interessegebied vinden wat er bij de HvA gebeurt.

Bouw en infrastructuur

De wereld van Bouw en infrastructuur is complex en uitdagend. Denk aan het mogelijk maken van grote nieuwe stadse projecten. Om dit te verwezenlijken werken veel professionals met elkaar samen.

Design en creatie

Bij HvA Design en Creatie starten studenten hun zoektocht naar een eigen vorm, visie en vakmanschap. Onze studenten verrijken de samenleving met onderscheidende concepten, producten en diensten die een commerciële en maatschappelijke waarde hebben.

Economie en management

Economie en Management heeft een breed aanbod van studies, onder andere gericht op het leiden van geldstromen, handel, boekhouding, communicatie, sportmarketing en organisatorische of personele veranderingen.

Gezondheid

Lekker in je vel zitten, optimaal presteren op je werk of lekker een avondje naar het theater. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en bovendien moet het allemaal wél geregeld worden.

ICT

De wereld van ICT is altijd in beweging. Wereldwijde samenwerkingsverbanden worden aangegaan en verbroken. Bedrijven zijn voor hun winst steeds meer afhankelijk van hun concurrentievoordeel door ICT.

Logistiek, lucht- en zeevaart

Maak kennis met de wereld van de zee- en luchtvaart of de logistieke sector. Logistiek richt zich op alle branches, maar natuurlijk ook op transport. Welke transportmiddelen zet je in en hoe maak je de minste kosten?

Media en communicatie

We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder communicatie en het gebruik van interactieve media. Boodschap, middelen en media worden op een innovatieve en creatieve wijze ingevuld om de doelstellingen van een organisatie te realiseren.

Mens en maatschappij

HvA Mens & Maatschappij staat midden in de Amsterdamse samenleving. De verwevenheid met de stad uit zich in een grote maatschappelijke betrokkenheid die zichtbaar is bij alle opleidingen.

Onderwijs en opvoeding

HvA Onderwijs en Opvoeding wil het beste uit de leerlingen en kinderen halen. Hoe leer je hen de wereld te begrijpen en te zorgen voor het juiste klimaat voor hun ontwikkeling? Hoe draag je kennis en vaardigheden over zodat jonge mensen straks kunnen bouwen aan de wereld van morgen?

Recht en bestuur

Recht en Bestuur gaat over rechtspreken, het besturen van een land of organisatie en het beste uit mensen halen. Dit kan je doen als bedrijfskundige, Human Resource Management adviseur of HBO jurist.

Sport en voeding

Jongeren leren om anderen te leren bewegen. Maar ook anderen stimuleren tot een gezonde levensstijl. Door samen te werken en te sporten, de conditie op peil te houden en te kiezen voor verantwoorde voeding.

Techniek

Onder Techniek bij de Hogeschool van Amsterdam vallen vele technische opleidingen en een aantal leraaropleidingen. Het palet aan opleidingen is zeer divers en uitdagend.

Contact Hogeschool van Amsterdam

studievoorlichting@hva.nl
www.hva.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Amsterdam heeft diverse hogescholen en universiteiten die verschillende hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Amsterdam makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Amsterdamse studentenverenigingen? Je vindt hier alles wat je moet weten als je in Amsterdam gaat studeren!

Wil je tijdens je studietijd niks missen van het studentenleven in Amsterdam Studentenstad?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hogescholen in Amsterdam

Amsterdam heeft ontzettend veel hogescholen en bijna alle hbo-opleidingen kun je dan ook in Amsterdam volgen. Je vindt hier het complete overzicht van hogescholen in Amsterdam!

Universiteiten in Amsterdam

Amsterdam heeft de meeste wo-studenten van Nederland! Amsterdam is een heel inspirerende en internationale stad. Dit zie je terug in de universiteiten: de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit!
Alles over afstuderen

Je studententijd loopt een keer ten einde. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even afstuderen! Hier vind je hoe afstuderen werkt en wat je moet regelen als je bent afgestudeerd. Ook geven we een aantal tips om je voor te bereiden op het afstuderen.

DUO

DUO is een dienst van de overheid die onder andere studiefinanciering verstrekt en diploma's registreert. Lees hier wat DUO voor jou als student kan doen!

Wat is een ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenvereniging misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingstijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je een deel van je studie in het buitenland volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben de belangrijkste zaken voor je uitgezocht.

Verschil tussen associate degree, bachelor en master

Als (toekomstige) student krijg je vaak met de termen associate degree, bachelor en master te maken. Wij leggen het verschil aan je uit en vertellen hoe je de graad in je naam uitdrukt als je afgestudeerd bent. 

Waarom lid worden van een studentenvereniging?

Waarom lid worden van een studentenvereniging in Amsterdam? Als lid van een studentenvereniging leer je nieuwe mensen kennen en je komt gegarandeerd op leuke feestjes. Je moet wel zin hebben in bepaalde verplichtingen. Wat zijn de voor- en nadelen van lid worden als student?

Wat is het verschil tussen bekostigd en niet-bekostigd onderwijs?

Als je op zoek bent naar een opleiding, dan kom je vaak de termen 'bekostigd' en 'niet-bekostigd (particulier) onderwijs' tegen. Maar wat is het verschil precies? Wij leggen het uit!

Introductieweek Amsterdam

Je studententijd in Amsterdam wordt ingeluid met een introductieweek van jouw onderwijsinstelling. Mooie feestjes en kennis maken met medestudenten en studentenverenigingen in Amsterdam staan centraal.

Toelatingseisen hogeschool en universiteit

Wil je studeren aan een hogeschool of universiteit? Dan gelden speciale toelatingseisen waar elke student aan moet voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden om te studeren aan het hbo of de universiteit voor je op een rij gezet.

Waarom studeren in Amsterdam?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Amsterdam de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Amsterdam?

Overstappen van mbo naar hbo
Ga jij van mbo naar hbo? Dan breekt er een spannende periode aan. Wij zochten uit waar je allemaal aan moet denken als je van mbo naar hbo gaat!

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.