Skip to main content

Alle studie- en studentenverenigingen in Amsterdam

Amsterdam is een van de populairste studentensteden van Nederland. Er zijn een heleboel studiemogelijkheden aan de hogescholen en universiteiten en ook op het gebied van studentenverenigingen is er veel keuze!

Meer dan 60 studentenverenigingen in Amsterdam

In Amsterdam zijn meer dan 60 studentenverenigingen. Er zijn gezelligheidsverenigingen, studentensportverenigingen en verenigingen met een andere focus. Hieronder vind je het overzicht van alle studentenverenigingen in Amsterdam.

Lid worden bij een studentenvereniging in Amsterdam?

Weet je nog niet of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees dan ons artikel over wel of niet lid worden bij een studentenvereniging. Tijdens de introductieweek kan je ook naar alle open feesten van de studentenverenigingen. Je leert de verschillende verenigingen dan kennen en je komt meer te weten over de ontgroening. Je kan dan zelf beslissen of een studentenvereniging iets voor jou is!

Wil je niks missen van de studentenverenigingen in Amsterdam?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

A.S.C./A.V.S.V.

Op dit moment is het A.S.C./A.V.S.V. met meer dan 3000 leden de grootste studentenvereniging van Nederland. Opgericht in 1851, is zij tevens de oudste van Amsterdam.

A.S.V.Gay

A.S.V.Gay is de studentenvereniging in Amsterdam voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten.

AEGEE Amsterdam (internationaal)

Al meer dan 35 jaar is AEGEE-Amsterdam de gezellige en veelzijdige studentenvereniging van Amsterdam. Wij bieden zowel het bruisende Amsterdamse studentenleven, als allerlei grenzeloze activiteiten in vele Europese studentensteden.

Amsterdams Studenten Orkest (orkest)

Het Amsterdams Studenten Orkest is een jong studentenorkest in Amsterdam onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen. Er zijn geen audities, iedereen is welkom.

Amsterdamse Kamer van Verenigingen

De Amsterdamse Kamer van Verenigingen is de koepelorganisatie van 25 Amsterdamse studentenverenigingen.

ASKV Particolarte (kunst & cultuur)

Particolarte is een studentenvereniging gericht op kunst en cultuur. Op allerlei manieren kun je bij ons je creativiteit uiten.Zo zijn er meer dan 20 commissies voor allerlei verschillende kunstvormen

ASVA

Het begin van je studietijd betekent het begin van een nieuw leven. De ASVA studentenunie helpt je hierbij! Zij geven antwoord op al jouw vragen.

De Amsterdamse Studenten Debatvereniging Bonaparte (debat)

De Amsterdamse Studenten Debatvereniging Bonaparte is uitgegroeid tot een van de beste debatverenigingen van Nederland.

Family of Academic Minds (F.A.M.)

Family of Academic Minds (F.A.M.) is een studentenvereniging die als doel heeft om een studentengemeenschap te creëren, waarbij diversiteit en inclusie centraal staan.

K.S.V. Gremio Unio

Gremio Unio is de oudste en met 700 leden de grootste studentenvereniging van Den Bosch. Deze studentenvereniging is speciaal voor studenten van de HAS Hogeschool.

L.A.N.X.

L.A.N.X. is één van de oudste studentenverenigingen van Amsterdam. Wij zijn een studentenvereniging voor studenten van de VU, de UvA en de hbo-instellingen

S.A. Comitas

De studentenvereniging ‘Comitas’ is speciaal voor studenten die studeren aan Hotelschool The Hague-Amsterdam

S.V. Liber

Studentenvereniging Liber heeft geen ontgroening en vrijheid staat bij hun hoog in het vaandel. Liber organiseert voor haar leden borrels en andere leuke activiteiten.

S.V.A.A. NoNoMes

Nomen Non Magnum Est, oftewel NoNoMes, is een jonge, bruisende studentenvereniging met een eigen sociëteit in hartje Amsterdam.

Senti Questo (internationaal)

Senti Questo is een internationale studentenvereniging, gelinkt aan de Hotelschool Den Haag. Senti Questo brengt studenten bij elkaar door middel van feesten en evenementen.

SIB (internationaal)

SIB is dé internationaal georiënteerde studentenvereniging van Amsterdam. Bij SIB krijg je de kans om allerlei instanties en organisaties te bezoeken.

SSRA

Met 400 leden is SSRA een van de grootste studentenverenigingen van Amsterdam. En een lidmaatschap biedt vele voordelen!

Studentenkoor Amsterdam (koor)

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een jong en enthousiast koor bestaande uit 70 (oud)studenten.

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

Studentenvereniging Cyclades

Cyclades is een Amsterdamse studentenvereniging van diverse studierichtingen van zowel HBO als universiteit.

SV Animoso

S.V. Animoso is de studentengezelligheidsvereniging voor de hogescholen Avans en Fontys in Den Bosch. Ze hebben zes commissies waar je je bij kunt voegen.

Unitas Amsterdam

Unitas S.A. is de op twee na grootste studentenvereniging van Amsterdam en heeft momenteel 500 actieve leden.

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.