Skip to main content
Unitas Amsterdam

Begin je net een nieuw leven in Amsterdam en ben je op zoek naar een leuke vereniging naast je studie? Dan ben je bij Unitas aan het goede adres! Unitas, opgericht in 1911, is één van de grootste en oudste studentenverenigingen van Amsterdam. Iedere dinsdag en woensdag borrelen leden van Unitas op haar Sociëteit S.A.L.V.E. in het hartje van Amsterdam

Open sfeer Unitas

Unitas is een veelzijdige vereniging met een open sfeer, waar iedereen elkaar kent en je toch elke keer nieuwe mensen ontmoet. Naast de borrels blinkt Unitas uit in fantastische feesten tijdens bijvoorbeeld de Dies en de Kroegdies, waar het bier rijkelijk de pulletjes in vloeit!

Disputen / colleges Unitas Amsterdam

Bij Unitas zijn er 11 colleges (disputen) met elk een uniek karakter. Het bijzondere bij Unitas is dat we zowel mannen- en vrouwen- colleges als gemengde colleges hebben. Zo kun je altijd een college vinden wat perfect past bij wat jij zoekt in een vereniging. Zo zijn er traditionelere, maar ook ongedwongenere colleges. Als eerstejaars kom je altijd bij een college terecht. Naast dergelijke verticale verbanden, kun je ook een jaarclub oprichten met een groepje mensen uit jouw jaar en daarmee komen borrelen. Tevens zijn de vele commissies binnen Unitas een kans bij uitstek om veel nieuwe mensen van Unitas te leren kennen, en om je zowel op organisatorisch als op sociaal vlak te kunnen ontwikkelen.

Evenementen Unitas Amsterdam

Door de commissies worden elk jaar vele feesten en een gala georganiseerd, maar ook evenementen zoals een hockeytoernooi in de zomer en rally waarmee je met je team in de auto door de stad crosst. Daarnaast kent Unitas twee creatieve commissies, namelijk de toneelcommissie die jaarlijks een voorstelling produceert en een muzikale commissie, de MUSA, zij vormen de band van Unitas.

Feesten Unitas Amsterdam

Binnen de muren van onze sociëteit vinden vele feesten plaats, zoals een week feesten tijdens de Dies Natalis in februari, en een week feesten tijdens de Kroegdies rond juni. De klapper op de Dies Natalis is elk jaar een grootschalig gala op een externe locatie. De pullenfeesten die je als aanstaande student ook mee kunt maken tijdens de IDEE of INTREE week, komen meerdere malen door het jaar terug en leveren altijd weer fantastische verhalen op. Themafeesten georganiseerd door de colleges zelf passeren ook de revue, samen met andere activiteiten die de colleges zelf voor hun leden organiseren (zoals vele weekenden, skivakanties en zeilen in de zomer). 

Inschrijven bij Unitas Amsterdam

Lid zijn bij Unitas gaat uitstekend samen met je studie en is een leuke aanvulling daarop. Normaal gesproken is het mogelijk om Unitas te leren kennen door langs te komen op onze Sociëteit tijdens de introductieperiodes van de Universiteiten. Vanwege de situatie rondom COVID-19 zal het dit jaar echter iets anders gaan. Van 23 tot en met 27 augustus zal Unitas te vinden zijn bij DOK Amsterdam. Op dit festivalterrein zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden en de vetste feesten plaatsvinden. Voor meer informatie hierover en over Unitas, kun je terecht op uiteraard-unitas.nl. We zien je graag tegemoet!  

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact Unitas Amsterdam

Oudezijds Kolk 55
Amsterdam
020-8005000
ic@unitas-amsterdam.nl
uiteraard-unitas.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.