Skip to main content
Studentenvereniging Cyclades

Wel tradities, geen verplichtingen. Cyclades is al meer dan een halve eeuw een studentenver-eniging gevestigd in hartje Amsterdam en elke week wordt er op dinsdag en vrijdag geborreld op onze sociëteit KPATHP aan de Prinsengracht. We hebben geen ontgroeningsperiode of aan-wezigheidsplicht maar wel een onvergetelijke introductie en borrels tot diep in de nacht. Bij ons kan je jouw studententijd compleet maken met feestjes en veel activiteiten, maar ook is er ruimte om je te ontwikkelen in de vele commissies!

Cyclades heeft een eigen pand aan de Prinsengracht 181. Hier borrelen, eten, vergaderen, wo-nen en feesten wij iedere week. Op dinsdagen eten we samen voor de borrel een heerlijke maaltijd gemaakt voor leden, door leden. Met Koningsdag en Gaypride zijn onze deren open voor iedereen. Tijdens deze dagen is de KPATHP het middelpunt van alle gezelligheid in Am-sterdam en wordt het bij ons altijd een mooi feestje!

cyclades

Activiteiten

Cyclades komt iedere dinsdag en vrijdag samen, maar dat zijn niet zomaar borrels. Onze 26 commissies organiseren allerlei activiteiten om ervoor te zorgen dat een gewone avond naar een hoger niveau wordt getild. Zo zijn er bier- en wijnproeverijen, karaokeavonden (altijd met sangria naar eigen recept, om de stembanden los te maken), exotische etentjes, pubquizen, cocktailworkshops en nog veel meer. Ook organiseren ze veel uitjes, naar musea en tentoonstel-lingen bijvoorbeeld, of een ritje door de stad met een partybus.
Hoewel er in Amsterdam meer dan genoeg te beleven is, zoekt Cyclades het graag verder op. Met reisjes naar zowel de zon als de sneeuw, en liftwedstrijd naar een Europese stad zijn wij zeker een reislustige vereniging te noemen!

cyclades

Omdat Cyclades geen aanwezigheidsplicht heeft, is het prima te combineren met je studie. Uit onderzoek van de LKvV blijkt zelfs dat mensen die lid zijn gemiddeld sneller afstuderen.
Lid worden bij Cyclades is ook goed voor na je studie. In de vele commissies leer je vergaderen, samenwerken, evenementen organiseren, en op de borrels leer je spreken voor groepen en breid je ook nog eens je netwerk uit.

Kom langs!

We verwelkomen je graag bij onze open borrels (en mocht je die gemist hebben, ze zijn er in januari weer). Dan kan je zelf ervaren hoe goed de sfeer is en of de vereniging bij je past. Het eerste biertje is van ons!

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact    

Prinsengracht 181
sv-cyclades.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.