Skip to main content
Studentenkoor Amsterdam (koor)

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een jong en enthousiast koor bestaande uit 70 (oud)studenten. Onder leiding van dirigent Servaas Schreuders werkt het SKA elke woensdag aan een heel divers klassiek repertoire. Minstens twee keer per jaar (in 2016 zelfs drie keer) staat het koor op de planken, in kerken en concertzalen in en rond Amsterdam. Het SKA onderscheidt zich bij die concerten door haar onstuimigheid, enthousiasme en energie.

Concerten voor studenten

De concerten, vaak in samenwerking met (student)orkesten, trekken behalve een grote schare vaste fans altijd veel nieuwe mensen, vooral veel studenten. Volgens het adagium voor studenten, door studenten, probeert het SKA met haar eigenzinnige repertoire de liefde voor koormuziek te verspreiden, waarbij Servaas Schreuders en de zangers de muziek altijd een eigen (en jeugdige) draai geven.

Feestjes bij Studentenkoor Amsterdam

Naast de liefde voor muziek delen de leden van het Studentenkoor Amsterdam uiteraard een liefde voor een feestje.  Na de repetities wordt er geborreld en ook na de concerten drinkt het koor met elkaar en het publiek graag een glaasje. Jaarlijks zijn er een aantal niet te missen feesten, waaronder het SKAla.

Het SKA is een groot koor met veel verschillende zangers, een koor dat bij het zingen de verscheidenheid van het studentenleven in één prachtige stem samenbindt.

Contact Studentenkoor Amsterdam

Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam

secretaris@studentenkooramsterdam.nl
www.studentenkooramsterdam.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.