Skip to main content
STAH (turnen)

STAH is dé studententurnvereniging van Amsterdam en wij zijn er voor alle studenten met interesse in turnen. Bij ons staat plezier en gezelligheid voorop en is bovenal iedereen welkom.

Onze jonge club bestaat uit enthousiaste dames- en herenturners van alle niveaus.
Heb je vroeger geturnd en wil je het weer een keer proberen? Wil je turnen zonder verplichtingen? Of wil je eens uitvinden of turnen iets voor jou is? Bij ons kun je op laagdrempelig niveau binnenstappen en een keer een training meedoen om te kijken of STAH jouw nieuwe club wordt. Binnen onze club is zowel ruimte voor beginnende als gevorderde turn(st)ers.

studenten turnen

Wedstrijden

Samen met de tien andere studententurnverenigingen uit Nederland nemen wij deel aan studententurnwedstrijden. Deze zijn totaal anders dan de turnwedstrijden die je gewend bent. Nog steeds wordt netjes turnen beloond en je wordt beoordeeld door ervaren juryleden, maar bij deze wedstrijden, georganiseerd door de nationale studenten turn bond (NSTB), mag en kan álles. Als dame meedoen met herentoestellen? Prima! Als heer een dansact opvoeren tijdens je vloeroefening? Geen probleem! Kan jij een originele, mooie oefening laten zien? Dan is studenten turnen echt iets voor jou. Na de wedstrijd kun je jouw overwinningen vieren of je verdriet wegdrinken tijdens een themafeestje, georganiseerd door de vereniging uit de desbetreffende stad. 

Activiteiten

Naast turnen staat gezelligheid bij ons hoog in het vaandel. Eens per maand hebben we een borrel en daarnaast organiseren we activiteiten als een gala, kerstdiner en een eindkamp!

Trainingen

Wij trainen twee keer per week op twee verschillende locaties:

  • Donderdag 18:30-20:30 in het Banne Centrum in Amsterdam Noord (Bezaanjachtplein 245)
  • Zondag 18:00-20:30 op USC Science Park zaal 2c

Tevens hebben wij externe trainingen op woensdag in de turnhal in Amstelveen.

Contact

Geïnteresseerd? Stuur ons een berichtje voor meer informatie en je bent welkom om een keer mee te komen trainen!

sta.amsterdam@gmail.com
stahamsterdam.nl
instagram.com/stahvereniging/

studenten turnen gala

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.