Skip to main content
S.K.V. Amsterdam

De Studentenkorfbalvereniging van Amsterdam is dé korfbalplek voor studenten. Iedereen met een beetje korfbalervaring en studie aan de UvA, VU of HvA is welkom. Als sportvereniging heb je uiteraard trainingen en gezelligheid. Maar wat maakt een studentenkorfbalvereniging anders? Ten eerste hebben wij elke maand een activiteit en een borrel. Deze activiteit is voor elk lid open en een goede manier om iedereen te zien naast de training. Een borrel is uiteraard een gezellig feestje in het centrum van Amsterdam. Ten tweede hebben wij samen met de tien andere studentenkorfbalverenigingen van Nederland elf toernooien per jaar. Elk toernooi is in een andere studentenstad en wordt georganiseerd door een van deze verenigingen. Ons toernooi, de IJcup, is in mei. Deze toernooien bestaan uit een feest op de zaterdagavond en wedstrijden op de zondag. Het is een goede manier om je korfbalnetwerk uit te breiden, maar vooral om een lekker feestje te bouwen. Als laatste kan je lid worden bij ons voor een echt studentenprijsje.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende opties qua lidmaatschap. Zo hebben we verenigingsleden, toernooileden, trainingsleden, competitie-midweek en competitie-weekendleden. Als verenigingslid mag je naar elke borrel en activiteit komen, maar zit het trainen en toernooien niet bij het lidmaatschap inbegrepen. Als toernooilid ben je ook welkom op alle activiteiten en borrels en mag je daarnaast ook nog eens mee naar alle toernooien. Een trainingslid krijgt alle voordelen van een toernooilid, maar dan ook nog met trainingen erbij. Vervolgens hebben we twee competitielidmaatschappen. Er is namelijk een midweek- en weekendteam. Als je doordeweeks wilt spelen en één keer wilt trainen, is het midweekteam ideaal. Wil je iets meer korfballen en dus twee keer per week trainen en een wedstrijd op zaterdag, is het weekendcompetitieteam ideaal. Uiteraard mogen deze teams ook op de borrels, activiteiten en toernooien komen.

Trainingen

Tijdens het veldseizoen trainen we op het veld van de Amsterdamse Korfbal Club Sporting West. Voor trainingsleden is op dinsdag van 20:30-22:00 uur de training. Voor de competitie-weekendleden is er nog een extra training op donderdag op dezelfde tijd. In de zaal zijn er twee trainingen voor trainingsleden. Deze zijn op dinsdag van 19:00-20:15 uur in Sportcentrum VU en op woensdag van 21:00-22:00 uur in de Van Hogendorphal. Voor competitie-weekendleden is de extra training op vrijdag van 19:00-20:00 uur in de sporthal van MBO College Zuid.

Contactgegevens

assessorpr@skvamsterdam.nl
www.skvamsterdam.nl

Klönneplein 10
1014 DD Amsterdam

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.