Skip to main content
SKITS (schaatsen, skeeleren, wielrennen)

SKITS is dé Amsterdamse studenten schaats-, wieler- en skeelervereniging!

In de winter wordt er door SKITS geschaatst op de Jaap Eden baan in Amsterdam. Hier kan je leren schaatsen en uitgroeien tot echte wedstrijdschaatser. Trainingen worden gegeven op elk niveau, beginner tot topsport, en op elk moment in de week. Daarnaast wordt er in de winter iedere maandag de zogenaamde Social Skate georganiseerd waarbij er gezellig samen gegeten wordt in het restaurant de JAAP, daarna wordt er met zijn allen geschaatst en achteraf gezellig nageborreld met een biertje of warme chocolademelk.

In de zomer worden de schaatsen ingeruild voor de fiets en de skeelers. Er zijn de hele week door wielertrainingen in de omgeving Amsterdam en wedstrijden door het hele land. Ook hier geldt dat er trainingen zijn voor zowel de beginners als voor de ervaren wedstrijdwielrenners. Ook de niet-wielrenners worden niet vergeten in de zomer. Iedere maandagavond wordt er geskeelerd op het parcours van Sloten en is er een droogtraining bij het USC.

Activiteiten, sporten en feesten bij SKITS

SKITS organiseert het hele jaar door activiteiten die betrekking hebben op sporten en gezelligheid. Zo organiseert SKITS twee fietsweekenden en een schaatsweekend per jaar. Hier wordt hard gesport, maar is er ook ruimte voor ontspanning. Het hoogtepunt is de winterreis, waarbij SKITS een week lang naar een wintersportgebied gaat om te schaatsen en te skiën en de zomerreis, waarbij SKITS een week lang gaat fietsen in de bergen. Daarnaast houdt de gemiddelde SKITSer van een biertje na het sporten en ook zeker van een goed feestje. Twee keer in de maand borrelen we in de stad en worden door het jaar heen feesten georganiseerd waaronder het SKITS gala. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals een BBQ, watersport activiteit, mountainbiken, enzovoort

Lid worden bij SKITS

Wil jij kennismaken met SKITS? Dat kan! SKITSers staan open voor iedereen die van schaatsen, skeeleren en/of wielrennen houdt. Kom een keer kijken bij een van de trainingen, ga eens naar de borrel en wordt voor maar 99 euro per jaar lid van de enige schaats- en wielerstudentenvereniging van Nederland. In dit pakket zit je lidmaatschap (65 euro), kan je deelnemen aan alle schaats- en wielertrainingen, het introweekend, verschillende eerstejaars activiteiten én krijg je een mooie SKITS introtrui. Mail ons gerust voor meer informatie of als je een keer mee wil trainen.

Contact SKITS

A.S.S.W.S.V. SKITS
Radioweg 64 1098 NJ Amsterdam

bestuur@skits.nl
skits.nl

studenten sportvereniging

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.