Skip to main content
SIB (internationaal)

SIB is dé internationaal georiënteerde studentenvereniging van Amsterdam. Bij SIB krijg je de kans om allerlei instanties en organisaties te bezoeken. Denk hierbij aan ambassades, ministeries en NGO’s. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig lezingen met actuele en uiteenlopende sprekers zoals politici, beleidsmakers en experts.

Inhoudelijke verdieping en gezelligheid

Als studentenvereniging combineren ze deze inhoudelijke verdieping uiteraard met gezelligheid. Zo hebben ze elke week een borrel, regelmatig feesten en organiseren ze reizen naar verschillende plaatsen op de wereld.

Lezingen, bezoeken en reizen SIB Amsterdam

De afgelopen jaren heeft SIB lezingen georganiseerd met onder andere Dries van Agt, Jan Pronk en Lulu Wang. Verder zijn ze op bezoek geweest bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Turkse ambassade, het Koninklijk Instituut voor de Marine, Greenpeace, Pauw & Witteman en Europol, om er maar een paar te noemen. Ook gaan ze elk jaar minimaal twee keer op reis. In het verleden zijn ze onder andere in Brussel, India, New York, Rome en China geweest waar ze verschillende instanties hebben bezocht zoals de NAVO, de Verenigde Naties, de Federation of Italian journalists en de International Labour Organisation.

Geen verplichtingen bij SIB Amsterdam

Je hebt bij SIB geen verplichtingen, en je kunt zelf bepalen hoe actief je wilt zijn. Zo kun je meehelpen met het organiseren van activiteiten door plaats te nemen in een commissie, of mensen met dezelfde interesse ontmoeten in een van de genootschappen.

Is SIB iets voor jou? Kom dan gerust eens kijken bij een van de activiteiten! Als je nog verdere vragen hebt kun je ons altijd mailen.

Contact SIB Amsterdam

Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
info@sibamsterdam.nl
www.sibamsterdam.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.