Skip to main content
SEHSO Amsterdam

Ben jij een geneeskunde- of verpleegkundestudent met interesse in de acute zorg?

Word nu lid van SEHSO Amsterdam en leer door middel van workshops, lezingen en borrels zowel de acute zorg als elkaar beter kennen!

Wat is SEHSO Amsterdam?

SEHSO Amsterdam is gericht op verpleegkunde- en geneeskundestudenten met interesse in de acute zorg (spoedeisende hulp, ambulance).

Waar wij ons onderscheiden van alle andere medische studieverenigingen in het land is in het feit dat wij verpleegkunde én geneeskundestudenten samenbrengen.

Wij hebben gemerkt dat er in deze opleiding niet of nauwelijks kennis met elkaar gemaakt wordt, terwijl artsen en verpleegkundigen later intensief samenwerken in de praktijk. Door gezamenlijke workshops, uitstapjes, lezingen en borrels hopen wij de studenten van beide opleidingen samen te brengen en onze kennis van de acute zorg te verbreden.

Activiteiten

Bij SEHSO Amsterdam zijn de verschillende activiteiten ingedeeld in thema's. Elke maand is er een ander thema, zo wordt de acute zorg in een heel jaar breed belicht.

De thema's zijn bijvoorbeeld:

Prehospitale zorg

Denk hierbij aan het ambulancezorg, het MMT (de traumahelikopter), maar ook bijvoorbeeld Basic Life Support in de vorm van een gezellige pubquiz!

Cardiologie

Hierbij kun je denken aan Eerste Hart Hulp casuïstiek, maar ook bijvoorbeeld een cursus ECG lezen. Ook verdere verdieping in Basic Life Support/Advanced Life Support past binnen dit thema.

Acute zorg aan kinderen

Hier zal het vooral om EHBO aan kinderen draaien, maar ook kindermishandeling zal voorbij komen. Een borrel kan natuurlijk ook niet ontbreken.

Acute psychiatrie

Denk hierbij aan een lezing van/uitstapje naar een crisisdienst of TBS-kliniek.

Algemene acute zorg

In deze maand gaan we verschillende activiteiten ondernemen die iets met de acute zorg te maken hebben. Denk hierbij aan de zorg bij grote hoeveelheden slachtoffers, of search & rescue.

(Trauma)chirurgie

Hier zullen we voornamelijk praktische skills gaan oefenen, maar gaan we ons ook verdiepen in militair EHBO.

Neurologie & Radiologie

Wat kun je bijvoorbeeld allemaal zien op een CT-scan? Ook gaan we ons meer verdiepen in stroke patiënten ook deze maand sluiten we gezellig af met een borrel.

Interne geneeskunde

Hierin gaan we ons verdiepen in casuïstiek met een internist-acuut geneeskundige. Ook gaan we verder met beeldvorming in de acute setting en gaan we het hebben over het meest besproken onderwerp van het afgelopen jaar; COVID-19.

Outdoor medicine

Hoe pas je eerste hulp toe in barre omstandigheden?

Houd voor de exacte thema's de agenda in de gaten!

Contact SEHSO Amsterdam

sehsoamsterdam.nl
info@sehsoamsterdam.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.