Skip to main content

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging!

In Amsterdam zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Amsterdam? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou?

Er zijn ook studentensportverenigingen, studieverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Amsterdam!

A.S.C./A.V.S.V.

Op dit moment is het A.S.C./A.V.S.V. met meer dan 3000 leden de grootste studentenvereniging van Nederland. Opgericht in 1851, is zij tevens de oudste van Amsterdam.

A.S.V.Gay

A.S.V.Gay is de studentenvereniging in Amsterdam voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten.

AEGEE Amsterdam

Al meer dan 35 jaar is AEGEE-Amsterdam de gezellige en veelzijdige studentenvereniging van Amsterdam. Wij bieden zowel het bruisende Amsterdamse studentenleven, als allerlei grenzeloze activiteiten in vele Europese studentensteden.

K.S.V. Gremio Unio

Gremio Unio is de oudste en met 700 leden de grootste studentenvereniging van Den Bosch. Deze studentenvereniging is speciaal voor studenten van de HAS Hogeschool.

L.A.N.X.

L.A.N.X. is één van de oudste studentenverenigingen van Amsterdam. Wij zijn een studentenvereniging voor studenten van de VU, de UvA en de hbo-instellingen

S.A. Comitas

De studentenvereniging ‘Comitas’ is speciaal voor studenten die studeren aan Hotelschool The Hague-Amsterdam

S.V. Liber

Studentenvereniging Liber heeft geen ontgroening en vrijheid staat bij hun hoog in het vaandel. Liber organiseert voor haar leden borrels en andere leuke activiteiten.

S.V.A.A. NoNoMes

Nomen Non Magnum Est, oftewel NoNoMes, is een jonge, bruisende studentenvereniging met een eigen sociëteit in hartje Amsterdam.

SSRA

Met 400 leden is SSRA een van de grootste studentenverenigingen van Amsterdam. En een lidmaatschap biedt vele voordelen!

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

Studentenvereniging Cyclades

Cyclades is een Amsterdamse studentenvereniging van diverse studierichtingen van zowel HBO als universiteit.

SV Animoso

S.V. Animoso is de studentengezelligheidsvereniging voor de hogescholen Avans en Fontys in Den Bosch. Ze hebben zes commissies waar je je bij kunt voegen.

Unitas Amsterdam

Unitas S.A. is de op twee na grootste studentenvereniging van Amsterdam en heeft momenteel 500 actieve leden.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.