Skip to main content
A.S.Z.V. Spons (zwemmen)

Welkom bij de Amsterdamse Studentenzwemvereniging SPONS! Sinds 22 januari 1997 is SPONS dé studentenzwemvereniging van Amsterdam met de focus op water, gezelligheid en sportiviteit.

Zwemvereniging en studentenvereniging

SPONS is een zwemvereniging, maar ook een studentenvereniging. Dat betekent dat we vier keer per week de mogelijkheid hebben om lekker te trainen in het zwembad, maar daarna graag een wijntje of biertje drinken in onze stamkroeg. De beste combinatie van zwemmen en gezelligheid zijn de wedstrijden van de Nederlandse Studentenzwemcompetitie (NSZK). In deze competitie strijden alle elf studentenzwemverenigingen van Nederland tegen elkaar voor de titel ’beste studentenzwemvereniging van Nederland’. Deze legendarische weekenden beginnen altijd met een preborrel op vrijdagavond, waarna we op zaterdag onze competitieve kant laten zien tijdens de wedstrijd om vervolgens gezellig samen met alle andere studentenzwemverenigingen van Nederland te eten en daarna te feesten tot in de late uurtjes.

Activiteiten Spons

Naast trainingen en wedstrijden organiseren we tevens vele leuke activiteiten, zoals het introductieweekend, de winterSPONS, het jaarlijkse kerstdiner, schaatsen en een mooi eindfeest.

Natuurlijk wordt iedereen op de hoogte gehouden door middel van ons clubblad: het OnderSPONSje, waar de uitslagen van wedstrijden, het zwemprogramma, activiteiten, verhaaltjes van mede-SPONSen en de laatste roddels in staan.''

Contact Amsterdamse Studenten Zwem Vereniging SPONS

Sportcentrum Universum
Science Park 306    
1098 XH Amsterdam
www.aszvspons.nl
bestuur@aszvspons.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.