Skip to main content
A.S.Z.V. Orionis (zeilen)

Bootje varen, biertje drinken!

Dé Amsterdamse Studentenzeilvereniging Orionis, opgericht in 1985, is met driehonderd leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en zelfs de enige in Amsterdam. Het is een vereniging die buiten het toegankelijk maken van de zeilsport onder studenten ook houdt van de daarbijbehorende gezelligheid. Bij Orionis kun je zo actief worden als je zelf wilt en je op verscheidene gebieden ontwikkelen. Kom vooral gezellig een bootje varen en een biertje drinken!

Zeilen

Kun je nog niet zeilen of zit je al elke week op een zeilboot? Het kan allemaal! Er is voor iedereen wat. Onze valkopleiding leert leden op een laagdrempelige manier zeilen. Tijdens de opleiding leer je in vier weken tijd de basisprincipes van het valkzeilen. Daarnaast hebben we voor de wat fanatieke zeilers de J22-opleiding en de skûtsje-opleiding. De skûtsje-opleiding organiseert verschillende trainingsdagen door het jaar heen. Ook doen zij mee aan vrijwel alle zeilwedstrijden van het land. Dus heb je altijd al maat of schipper willen worden? Dit is jouw kans!

Evenementen

Orionis staat bekend om haar vele weekenden. Door het jaar heen worden door onze tal van commissies verschillende evenementen georganiseerd. Hierbij valt te denken aan de wintersportweek (WISPO), onze verjaardag (VWF) en het SLAK. Het SLAK is zelfs een evenement met meer dan 300 deelnemers! Tijdens deze evenementen wordt er gezeild én gefeest. Daarnaast wordt aan het begin van het jaar het belangrijkste weekend georganiseerd: het Monsterweekend. Dit weekend staat vol in het teken van de nieuwe leden. Tijdens dit weekend wordt er veel gefeest en leer je de leden kennen. Een beter combinatie bestaat er niet! Wie weet organiseer jij straks een van deze geweldige weekenden.

Borrelen

Orionen zijn niet alleen te vinden op de Friese meren. Elke woensdagavond staan Orionen weer in ‘De Heilige Zeug’ tot in de late uurtjes te borrelen en te dansen. Het barbestuur zorgt dat jij altijd een biertje in je hand hebt. De borrels worden dan ook vaak druk bezocht. Ook borrelen onze acht disputen (of zoals wij ze in nautische termen noemen: vloten) allemaal nog op andere dagen in hun eigen stamkroegen. Er vloeit dus genoeg bier bij Orionis!

Studie en Orionis combineren

Orionen kunnen dan wel zeilen en feesten, maar kunnen ook erg goed studeren. Orionis en je studie zijn goed te combineren. Bij Orionis is niks verplicht en gaat je studie altijd voor. Orionis biedt je ook de mogelijkheid om het maximale uit je studententijd te halen. Je ontmoet vrienden voor het leven!

Lid worden?

Wil je ons leren kennen, kom dan gezellig langs op de woensdagavond in september of maart. Tijdens deze maanden zullen we elke woensdag vanaf 21:00 in De Heilige Zeug klaar staan om jullie met open armen te ontvangen. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd zodat jullie met ons gezellig een praatje kunnen maken en de sfeer van Orionis kunnen proeven. In de laatste week van augustus kan je ons ook vinden op de MS Risico. Deze boot ligt dan in het water vlakbij NEMO. Op de MS Risico kan je genieten als een echte Orioon. Of zoals wij het zouden zeggen ‘bootje drinken, biertje varen’. Zien we je dan?

Kijk voor de actuele informatie op onze website, Instagram of Facebook. Mocht je vragen hebben, dan kan je mailen naar bestuur@orionis.nl.

Contact Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis

Bezoek- en postadres:

Science Park 306
1091 XH Amsterdam

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.