Skip to main content
A.S.V.Gay

A.S.V.Gay is de studentenvereniging in Amsterdam voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten. De vereniging is relatief jong, maar er zijn inmiddels al 350 studenten lid van A.S.V.Gay. De vele activiteiten en de wekelijkse borrel zijn altijd goed bezocht. A.S.V.Gay is ten eerste een gezelligheidsvereniging. Studenten, homo of hetero kunnen met elkaar een biertje doen op een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.

Activiteiten A.S.V.Gay

Naast de borrel organiseert A.S.V.Gay meer activiteiten zoals reisjes, feesten en overige verenigingsactiviteiten. Elke woensdagavond heeft A.S.V.Gay een borrel in Amstel Fifty Four. Dit café ligt vlak bij het Rembrandtplein aan de Amstel. Ook niet leden zijn van harte welkom om een keer mee te borrelen.

Maatschappelijk betrokken

Naast dat A.S.V.Gay een gezelligheidsvereniging is, besteedt de vereniging ook veel aandacht aan de maatschappelijke ontwikkelingen binnen onze doelgroep. Zo organiseren we een wetenschappelijk congres over diversiteit binnen de LGBTQ-gemeenschap, doen we een jaarlijkse actie rondom ‘coming-out day’ en varen we mee met de Amsterdam GayPride. Voor studenten die het wat lastiger vinden om alleen naar A.S.V.Gay te komen of ergens mee zitten hebben we borrelbuddy’s en vertrouwenspersonen.

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn van deze vereniging? Lees dan ook het interview met A.S.V.Gay!

Contact Amsterdamse Studentenvereniging Gay

Nieuwe Achtergracht 170, kamer 4.12
1018 WV Amsterdam

info@asvgay.nl
asvgay.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.