Skip to main content
ASVA

Het begin van je studietijd betekent het begin van een nieuw leven. Naast de leuke dingen, het beginnen aan een nieuwe opleiding en het ontmoeten van nieuwe mensen, brengt studeren tegenwoordig ook een hoop vragen met zich mee. Want hoe zit het nu precies met de gratis OV-kaart, wat is eigenlijk een BSA, wanneer komt er een leenstelsel en is het in Amsterdam tegenwoordig nog wel mogelijk om een kamer te vinden?

ASVA helpt studenten

De ASVA studentenunie helpt je hierbij! Zij geven antwoord op al deze vragen en zetten zich daarnaast in voor goed onderwijs en meer studentenkamers, want dat is hard nodig! Voor antwoorden op deze en andere vragen kun je mailen naar studentenbalie@asva.nl

Belang Amsterdamse studenten

Bij ASVA staat het belang van de student centraal. Ze vragen continu aandacht voor goed onderwijs, door onder andere in gesprek te gaan met politici en de media. Maar het belangrijkst vinden ze het gesprek met jou! Wat vinden studenten eigenlijk en hoe willen ze zelf het onderwijs beter maken? Ook is ASVA veel in gesprek met de gemeente en denkt mee over de stad Amsterdam, zowel op het gebied van huisvesting als over de rol van de student in de stad.

Diensten ASVA

ASVA heeft verschillende diensten die jouw studentenleven gemakkelijker en aangenamer maken. Bij de ASVA studentenbalie kun je terecht met al je vragen over studeren in Amsterdam. Dankzij onze wekelijkse fietsverkoop ben jij zonder probleem in het bezig van je eigen, onmisbare fiets! Kamer nodig? Houd de site dan goed in de gaten. ASVA bemiddelt namelijk in kamers en kan je nuttige tips geven. Als je problemen hebt met je huisbaas, studiefinanciering of examencommissie kun je gratis terecht bij ons Rechtsbureau. Tot slot krijgen leden van de ASVA studentenunie een eigen ASVA kortingspas waarmee je op verschillende plekken in Amsterdam korting kan krijgen op een biertje, je lunch of op het plakken van je band. 

Activiteiten ASVA

Volgens ASVA is studeren meer dan in de collegebanken zitten. Een congres organiseren of een vereniging besturen zijn ervaringen die minstens zo belangrijk zijn voor je ontwikkeling. Zij ondersteunen dit actieve studentenleven. Zo hebben zij informatie over alle studie- en studentenverenigingen in Amsterdam en helpen ze je met ASVA Academy op weg als jij een bedrijfje wil starten of een training nodig hebt.

ASVA is altijd op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde studenten om de organisatie te versterken. Wil je meer weten over deze vereniging? Lees dan ook het interview met de voorzitter van ASVA!

Contact ASVA studentenunie

asva.nl
studentenbalie@asva.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.