Skip to main content
A.S.R. Nereus (roeien)

De Amsterdamsche Studenten Roeivereniging Nereus werd opgericht in 1885 en groeide al snel uit tot één van de grootste en meest succesvolle studentensportvereniging van Nederland. Met 953 actieve leden is de A.S.R. Nereus de grootste studenten roeivereniging van Nederland.

Overwinningen Nereus

Een groot deel van deze leden stort zich met toewijding op het fanatieke wedstrijdroeien. Nereus staat ook bekend om haar vele overwinningen. Het winnen van nationale klassementen voor de eerstejaarsachten is eerder regel dan uitzondering. Ook de belangrijkste studentenroeiwedstrijd, de Varsity, is het vaakst door Nereus gewonnen. Succes blijft ook op internationaal niveau niet uit. In 2013 wonnen twee Nereïden goud op het WK en het nationale roeiteam telt op dit moment maar liefst 14 Nereïden. Bovendien heeft Nereus in de zomer van 2015 de prestigieuze Temple Challenge Cup gewonnen in Henley!

Competitie roeien bij Nereus

Naast wedstrijdroeien is ook het competitie roeien een erg populaire tak binnen Nereus. Hier wordt het roeien gecombineerd met borrelen en feesten. Het sociale karakter van een traditionele studentenvereniging is dus ook zeker bij Nereus te vinden.

Lid worden bij Nereus

Wil jij lid worden van de A.S.R. Nereus? Schrijf je dan in voor de Afroeiperiode. Op hun site kun je je voorinschrijven voor de Afroeiperiode. Vervolgens moet je je inschrijving bevestigen op één van de inschrijfdagen.

Als Afroeicommissie zullen zij bij veel van de activiteiten tijdens de IDEEweek en Intreeweek aanwezig zijn. 

De afroeiperiode Nereus

De vierweekse 'Afroeiperiode', georganiseerd door de Afroeicommissie, vormt de aftrap van je Nereuscarrière. Nieuwe leden worden warm ontvangen door ervaren Nereïden. Tijdens de Afroeiperiode zul je als nieuw lid ingedeeld worden in een bootje, met bootgenoten van je eigen geslacht. Jouw ploeg zal begeleid en bijgestaan worden door een persoonlijk kader van Afroeicoaches. Jouw coaches zullen je zo snel mogelijk leren roeien, en je de mooie facetten tonen van het studentenleven in Amsterdam. Wellicht zullen zij voor je ook een voorbeeldfunctie vervullen wat betreft jouw verdere Nereuscarrière.

De eerste kennismaking met jouw aanstaande kameraden vindt plaats tijdens de Kennismakingsborrel. Hier wordt de toon gezet voor hoe jouw Afroeiperiode eruit zal zien. In het begin worden er nog beleefde vragen gestameld; blozend wordt er verteld over kamers die met spoed gezocht worden, echter, naarmate de avond vordert en je coaches steeds vrolijker worden, wordt duidelijk waarom je aan de Afroeiperiode begonnen bent. De eerste afspraken om te gaan roeien worden gemaakt.

Tijdens de Afroeiperiode is het de bedoeling dat je zo goed mogelijk leert roeien, zodat u vervolgens de Tussenwedstrijden en de Slotwedstrijden kunt winnen. Winst bij deze wedstrijden betekent niet slechts het winnen van prijzen, maar ook eeuwige roem. Verder organiseren zij vele gelegenheden en evenementen, waaronder tweemaal per week een borrel, trainingen begeleid door wedstrijdroeiers en elke donderdagavond een avondmaaltijd.

Wil je meer weten over hoe het is om lid te zijn van deze roeivereniging? Lees dan ook het interview met A.S.R. Nereus!

Contact Amsterdamsche Studenten Roeivereniging Nereus

Amsteldijk 130a
1078 RT Amsterdam

nereus.nl
bestuur@nereus.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.