Skip to main content
A.S.C./A.V.S.V.

Op dit moment is het A.S.C./A.V.S.V. met meer dan drieduizend leden de grootste studentenvereniging van Nederland. Opgericht in 1851, is zij tevens de oudste van Amsterdam. Het middelpunt van de vereniging is Sociëteit N.I.A., gevestigd aan de Warmoesstraat, vlak achter de Dam.

Disputen A.S.C./A.V.S.V

Kenmerkend voor het A.S.C./A.V.S.V. is dat de leden van de vereniging verdeeld zijn over disputen. Hoewel de vereniging gemengd is, zitten er in disputen alleen mannen of vrouwen. Er zijn in totaal 37 disputen, waarvan 19 mannen- en 18 vrouwendisputen. Zij verschillen van elkaar in karakter door tradities en identiteit. Zo is er bij het A.S.C./A.V.S.V. voor ieder wat wils en bouw je naast een ‘horizontale’ band met je jaargenoten, ook een ‘verticale’ band op met oudere leden binnen je dispuut. Er worden door disputen veel verschillende activiteiten georganiseerd zoals gala’s, themafeesten met andere disputen, zeilweekenden, skivakanties, verkleedborrels, diners en nog veel meer. Daarnaast heeft ieder dispuut een dispuutshuis in het centrum van Amsterdam.

Subverenigingen A.S.C./A.V.S.V

Naast dispuutgezelschappen huisvest het A.S.C/A.V.S.V. vele subverenigingen waarbij ieder lid zich aan kan sluiten. Ze variëren van een toneel-, rugby-, tennis- en schietvereniging tot de roeivereniging A.S.R.V. Nereus. Daarnaast wordt er door de vereniging veel geboden op het gebied van studie en ontwikkeling. Zo organiseren wij tentamentrainingen van Capita Selecta, bedrijvendiners waarbij je kennis kunt maken met het bedrijfsleven, begeleiding in studiekeuzes door een persoonlijke coach, culturele activiteiten en een regelmatig terugkomende pubquiz. De verschillende studieverenigingen loodsen je door je studie heen door het aanbieden van uittreksels, tentamens en dergelijke.
Ook zetten leden zich in voor educatie voor kinderen in ontwikkelingslanden. De vereniging heeft daartoe Stichting M.O.E.T. in het leven geroepen. Vier jaar geleden werd de eerste school, een ambachtsschool, geopend in Burkina Faso. Momenteel is Stichting M.O.E.T. bezig met het opzetten van een landbouwschool, de tweede school bij Burkina’s tweede stad Bobo Dioulasso.

Sociëteit A.S.C./A.V.S.V

Het middelpunt van het A.S.C/A.V.S.V. is Sociëteit Nos Iungit Amicitia, ofwel ‘Vriendschap verbindt ons’. De sociëteit, ook wel ‘de Toko’ genoemd, is van maandag t/m donderdag geopend en is toegankelijk voor alle leden van de vereniging. Ieder dispuut heeft één vaste borrelavond per week met een eigen tap in de borrelzaal. Per avond borrelen er 10 disputen. Naast de normale borrelavonden worden er gigantische feesten georganiseerd die bezocht kunnen worden door zowel leden, als niet-leden. Grote artiesten als Jan Smit, The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig, Gers Pardoel en Bakermat hebben opgetreden op de Toko.

Lid worden bij A.S.C./A.V.S.V?

Wat kan je verwachten van het lidmaatschap bij het A.S.C./A.V.S.V.? Vriendschap voor het leven, legendarische feesten, een sociaal vangnet en ontzettend veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ga voor meer informatie naar asc-avsv.nl.

Twijfel je nog of een studentenvereniging iets voor jou is? Lees hier alle voor- en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Contact A.S.C./A.V.S.V

A.S.C./A.V.S.V.
Warmoesstraat 153
1012 JC Amsterdam

W. asc-avsv.nl
M. issa@asc-avsv.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.