Skip to main content
Amsterdamse Studenten Alpen Club (bergsport)

Welkom bij de Amsterdamse Studenten Alpen Club (ASAC)! De ASAC is een gezellige, ongedwongen studenten sportvereniging met 426 leden. Samen met 12 andere Studenten Alpen Clubs maken zij deel uit van de Nederlandse Studenten Alpen Club.

Bergsport bij ASAC

Leden van de ASAC zijn bezig met bergsport. Voor wie dit vaag klinkt, dat is het ook. Het programma is namelijk behoorlijk breed. Recreatief klimmen, sportklimmen, alpinisme, tourskiën en boulderen vinden allemaal een plaats bij de ASAC. Aangezien een volledige uitleg wat veel ruimte in beslag zou nemen verwijzen zij jullie graag door naar de site van het Amsterdamse Studenten Alpen Club. Kijk eens rustig rond en bedenk of de klimwereld iets voor jou is!

Klimavond ASAC

Omdat er in Nederland niet zoveel bergen te beklimmen zijn, moeten zij zich in Amsterdam beperken tot klimhallen. Vier keer per week hebben zij een vrijblijvende klimavond met aansluitend een korte borrel. Op maandag zijn zij te vinden in Mountain Network Amsterdam, op woensdag in het USC, op donderdag in Bouldergym Monk en op vrijdag in Klimmuur Centraal. Naar het buitenland worden verscheidene weekenden georganiseerd om in de echte rotsen te klimmen. Hierbij kan je denken aan gebieden als Freyr, Pont à Lesse, Ith, Etteringen en nog veel meer.

Lid worden bij ASAC

Lijkt de ASAC iets voor jou? Bekijk dan de onze website dan eens voor wat meer informatie. Als je vragen hebt, stel ze gerust aan ons bestuur.

Met sportieve groet,

Namens het 90’ste bestuur
“It’s not the mountain we conquer, but ourselves” – Sir Edmund Hillary.

Contact Amsterdamse Studenten Alpen Club (ASAC)

Science Park 306
1098 XH Amsterdam

www.asac.nl
bestuur@asac.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Amsterdam Studentenstad

Amsterdam biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Amsterdamse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Amsterdam.

Studeren in Amsterdam

Ga jij studeren in Amsterdam? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Amsterdam

Ga je in Amsterdam studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Amsterdam en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Amsterdam

Amsterdam is een van de beste steden om te studeren. Wij schreven zelfs een heel artikel met redenen om in Amsterdam te studeren!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Amsterdam

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Amsterdam Studentenstad.

Gezondheidszorg in Amsterdam

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Amsterdam staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.