U bent hier

De leukste studentenwijken in Amsterdam

Wil jij op kamers in Amsterdam? Dan moet je natuurlijk wel weten waar in Amsterdam je wil wonen! Amsterdam is prachtig en elke buurt heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maar wat zijn nou de leukste studentenwijken in Amsterdam?

De Pijp

De Pijp is misschien wel de bekendste wijk van Amsterdam. Het is dan ook de plek waar André Hazes werd geboren en waar je de bekendste markt van Nederland vindt: de Albert Cuypmarkt. Op de Albert Cuypmarkt kun je van alles kopen: van verse vis tot bijzondere kruiden. Als je in de Pijp woont, kun je hier dus heel goed je dagelijkse boodschappen doen of juist bijzondere dingen halen voor een etentje. Ook fijn aan de Pijp: er zijn volop horecagelegenheden in deze buurt. Je kunt in de Pijp dus heerlijk terrassen, uiteten en uitgaan. Er zijn bovendien een heleboel buitenlandse eettentjes waar je voor een leuke prijs heel lekker kunt eten.

Door de ligging van de Pijp ben je ook zo op andere plekken in de stad. Na een kleine 10 minuten fietsen zit je al op het Leidseplein waar je tot in de vroege uurtjes kunt uitgaan. Ook heb je heel veel ov-mogelijkheden in de Pijp, waardoor je gemakkelijk bij de meeste hogescholen en universiteiten komt. Helaas zijn de kamers in de Pijp wel reteduur. Als je als student in deze wijk wil wonen, moet je dus een groot budget hebben!

De Jordaan

Als je in een typisch Amsterdamse wijk wil wonen, dan moet je in de Jordaan zijn. In deze wijk liggen 11 grachten en er zijn prachtige oude gebouwen en hofjes. Ondanks dat de buurt helemaal ontdekt is, is het nog een echte volksbuurt. Je hoort overal het rasechte Amsterdamse accent en de buurtgenoten maken allemaal een praatje met elkaar op straat. Ook vind je er een mix van authentieke en hippe zaakjes. Zo vind je hier Slagerij Louman die al sinds 1890 in Amsterdam is gevestigd en even verderop het bekende Café Lowietje uit Baantjer. Maar er zijn in de Jordaan ook allerlei hippe boetiekjes waar je bijvoorbeeld sieraden of woonaccessoires kunt kopen. Er is dus van alles wat!

De Jordaan ligt aan de westkant van het centrum, dus je bent zo in het hart van Amsterdam als je bijvoorbeeld wil winkelen bij de grote ketens. Doordat trams 13 en 17 door de Jordaan rijden, kun je ook gemakkelijk naar de hogeschool of universiteit reizen. Je moet dan wel even overstappen.

Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is perfect voor studenten die in een hippe en upcoming buurt willen wonen. Je komt in Noord door het gratis pontje achter het centraal station te nemen. Je vindt hier allerlei industriële horecagelegenheden, filmmuseum EYE en de IJ-hallen natuurlijk. Ook ligt de NDSM-werf in Noord, wat weer erg gunstig is voor de liefhebbers van festivals. Na een lange dag dansen, ben je dan weer snel thuis! Een ander pluspunt van Noord is dat het een relatief nieuwe buurt is. Je wordt er dus niet omver gelopen door de toeristen en de huurprijzen liggen hier vaak iets lager.

Uilenstede

Uilenstede ligt officieel in Amstelveen, maar het is misschien wel de grootste studentenwijk van Amsterdam. Op campus Uilenstede wonen namelijk meer dan 3500 jongeren, waarvan de meeste in Amsterdam studeren. Er kleven veel voordelen aan wonen in Uilenstede. Zo is het er altijd gezellig en zijn er een heleboel leeftijdsgenoten om je heen. Ook vind je hier alle faciliteiten die je als student nodig hebt zoals een huisarts, tandarts, supermarkt, café, fietsenmaker en studieboekenwinkel/printshop. Ook zijn er allerlei sportverenigingen in de buurt waar je bijvoorbeeld kunt voetballen of hockeyen. En studeer je aan de VU? Dan is het maar 6 minuten fietsen naar college! De woningen in Uilenstede worden verhuurd door DUWO op room.nl. Als je hier wil wonen, is het dus belangrijk dat je je zo snel mogelijk inschrijft.

Kamer in Amsterdam vinden

Nu je weet wat de leukste studentenwijken in Amsterdam zijn, kun je op zoek naar een kamer. Op de pagina zoektips om een kamer in Amsterdam te vinden staan handige tips die de zoektocht makkelijker maken. Ook worden er regelmatig kamers en woningen aangeboden in de genoemde wijken op onderstaande websites:

Lees ook

huisdieren
Abonneren op