U bent hier

Wonen in Amsterdam

Wonen in Amsterdam is wonen in een wereldstad! Je vindt er een diversiteit aan restaurants, winkels, kroegen, bezienswaardigheden, discotheken en noem het maar op.

40.000 studenten wonen in Amsterdam

Bijna 40% van de Amsterdamse studenten woont ook in Amsterdam. Dat zijn bijna 40.000 studenten en daarmee is Amsterdam absoluut de grootste studentenstad van Nederland!

Kamers in Amsterdam

Wonen in Amsterdam is wonen in een wereldstad! Amsterdam is namelijk een echte studentenstad met een ruim assortiment aan kamers, appartementen, studio's en studentenhuizen. Vind hier je ideale studentenkamer!

Kamer verhuren

Wil je (tijdelijk) je kamer verhuren, omdat je een half jaar gaat reizen of stage in het buitenland gaat lopen? Dat kan! We hebben op een rij gezet hoe je makkelijk en snel je kamer kan verhuren. En: waar let je op als je je kamer verhuurt?

Antikraak wonen in Amsterdam

Antikraak is een beveiligingsmethode voor panden die leeg staan in Amsterdam, in afwachting van (ver)koop, sloop of renovatie. Met antikraak kun je in kantoren, scholen, zorgcentra, villa's of zelfs kerken komen te wonen.

Wat is hospiteren en hoe werkt het?

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, organiseren de bewoners vaak een hospiteeravond. Wat is dat precies en hoe bereid je je zo goed mogelijk voor?

Woonruimte in Amsterdam

Voor je op kamers gaat is het handig om te weten welke woonmogelijkheden er zijn. Ga je kopen of huren? Wil je met andere studenten wonen of woon je liever bij een hospita of alleen?

Zoektips voor een kamer in Amsterdam

Wil je een kamer of andere woonruimte huren in Amsterdam? Soms moet je even geduld hebben. Gelukkig zijn er (online) veel mogelijkheden om een kamer in Amsterdam te zoeken. We zetten de beste tips voor je op een rij.

Gemeente Amsterdam & Stadsloketten

Het aanvragen van een rijbewijs, paspoort maar ook het inschrijven als inwoner gebeurt bij de gemeente. Zie hier het overzicht waar je precies moet zijn en wat je mee moet nemen.

Nieuwste kamers in Amsterdam