U bent hier

Ontdek Amsterdam: top 5 culturele hotspots

Heb je vrije tijd over? Een drankje in je vaste kroeg of een borrel bij het Paardje in de Pijp is natuurlijk gezellig, maar soms ben je toe aan iets anders. Kom uit je comfortzone en ontdek Amsterdam eens op een andere manier. Heb je de toeristische highlights al gezien? Onze tips die je echt afgevinkt moet hebben:

Amsterdam vanaf het water

Er is geen betere manier om Amsterdam te zien en te leren kennen dan vanaf het water. Geen vrienden met een boot? Huur een sloep met een privé gids of een boot met een groep vrienden. Een echte aanrader, vooral in de zomer! Een boottochtje over de grachten en het IJ voelt als pure vakantie in eigen land. Natuurlijk kun je ook op en top toerist zijn en kiezen voor een toeristische, Amsterdamse rondvaartboot.

Pannenkoekenboot

Geen zin in een standaard prakkie, zoals pasta met rode saus of McDonald's als lunch? Sleur je huisgenoten mee naar de pannenkoekenboot. Tijdens een boottochtje vanaf 75 minuten leer je Amsterdam meteen kennen. Vooral leuk als je neefje op bezoek is, maar minder leuk als je een avondje doorgetrokken hebt in de kleine Cooldown of de Bastille.

Bekende musea van Amsterdam

Deze tips horen eigenlijk op 1: bezoek het Rijksmuseum of het Van Gogh museum. Toeristen van over de hele wereld komen hier speciaal voor naar Amsterdam. Dus als (kersverse) inwoner van Amsterdam mag je dit echt niet overslaan. En als je dan toch de musea aan het bezoeken bent, koop dan ook een kaartje voor het Anne Frankmuseum. Nog nooit geweest? Shame on you. Als inwoner van Amsterdam heb je de mogelijkheid om hiermee een uniek stukje geschiedenis te leren kennen. Doen dus!

De gezellige straten van Amsterdam

Amsterdam is een cultuurstad op zich, dus de straten van onze hoofdstad mogen natuurlijk niet ontbreken. Struin rond in de boetiekjes, conceptstores en de schilderachtige 9 straatjes. Maar plan ook eens een dagje Amsterdam Noord! Pak het pondje over het IJ achter het centraal station en beleef de industriële vibes van randje Amsterdam Noord. In de zomer kun je relaxen bij Pllek, eten bij Stork, een ouderwets filmpje pakken bij EYE en struinen voor vintage spulletjes bij de IJ-Hallen.

Comedytalent in Amsterdam

Doe je beste vriend(in) een kaartje voor de Comedytrain cadeau. De Comedytrain is een keurmerk voor stand-up comedy in Nederland. Alle grote namen zoals Hans Teeuwen en Sanne Wallis de Vries zetten hier hun eerste stappen naar succes. Gegarandeerd een avondje lachen en eens iets anders om over te praten dan de laatste Netflix serie.

Heb je de culturele highlights afgevinkt? Lees dan ook wat de leukste barretjes en restaurantjes van Amsterdam zijn!

Lees ook

Hobby's
Paasborrel hapjes
Abonneren op