U bent hier

Waarom studeren in Amsterdam?

Ga je tijdens je studententijd in Amsterdam wonen? Goede keuze! Deze stad is naast een wereldstad ook een echte studentenstad. Amsterdam heeft alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken! Lees hier waarom Amsterdam the place to be is!

Amsterdam is dé studentenstad van Nederland

In Amsterdam studeren meer dan 100.000 studenten. Je kan dus wel stellen dat Amsterdam dé studentenstad van Nederland is! Dat er zoveel studenten in de hoofdstad zijn, is niet gek. Op het gebied van onderwijs is er in Amsterdam namelijk heel veel mogelijk! Er zijn meer dan tien hogescholen met elk een eigen karakter en twee universiteiten waar je allerlei bachelors en masters kunt volgen. Naast de vele studiemogelijkheden heeft Amsterdam natuurlijk nog meer aan studenten te bieden.

In Amsterdam zijn heel veel gezellige studentenverenigingen. Zo zijn de bekende en tevens oude studentenverenigingen ASC en Lanx in Amsterdam gehuisvest. Meer zin om sportief je studententijd door te komen? Bij ons kun je ook een compleet overzicht van alle sportverenigingen in Amsterdam vinden. Met zoveel verschillende verenigingen is er dus zeker een vereniging die bij jou past!

In Amsterdam is er eigenlijk altijd wel wat te doen. Spot toeristen op de Wallen, slenter door de negen straatjes en doe je boodschappen op een van de vele markten. Het karakteristieke, bruisende karakter van Amsterdam vind je terug in de vele hippe, leuke en betaalbare horecagelegenheden en de gezelligste barretjes en restaurantjes. Ook kan je in Amsterdam uitgaan in toffe clubs en gezellige kroegen. Wil je Amsterdam echt ontdekken? Check dan snel even onze top 5 culturele hotspots van de stad!

Wil je tijdens je studententijd niks missen van het studentenleven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt dan maandelijks handige tips, toffe hotspots, vette evenementen, leuke vacatures en de nieuwste kamers in je mailbox!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Lees ook

Abonneren op