U bent hier

Waarom studeren in Amsterdam?

Ga je tijdens je studententijd wonen in Amsterdam? Goede keuze! Deze stad is naast een wereldstad ook een echte studentenstad. Amsterdam heeft van alles in huis om jouw studententijd onvergetelijk te maken! Lees hier waarom Amsterdam ‘the place to be is’!

Amsterdam is de studentenstad van Nederland

Amsterdam is dé studentenstad van Nederland met meer dan 100.000 studenten.

Amsterdam staat bekend om de vele gezellige studentenverenigingen die de stad telt. Er zit vast en zeker een vereniging bij die iets voor jou is. Zo zijn de bekende en tevens oude studentenverenigingen ASC en Lanx, in Amsterdam gehuisvest. Meer zin om sportief je studententijd door te gaan? Bij ons kun je ook een compleet overzicht van alle sportverenigingen in Amsterdam vinden.

Het karakteristieke, bruisende karakter van Amsterdam vind je terug in de vele hippe, leuke en betaalbare horecagelegenheden en de gezelligste food & lifestyle spots. Wil je Amsterdam echt ontdekken? Lees dan snel even de onze top 5 culturele hotspots van de stad!

Overtuigd? En nieuwsgierig naar de opleidingen die je in Amsterdam kunt volgen? Op onze website vind je een handig overzicht van alle Hogescholen en Universiteiten in Amsterdam!

Lees ook

study university library
Abonneren op