U bent hier

Universiteit van Amsterdam

Als je kiest voor de Universiteit van Amsterdam, kies je voor een inspirerende academische leeromgeving én een leven in een wereldstad vol cultuur en sociale activiteiten. Of je nu geïnteresseerd bent in kunstmatige intelligentie of kunstgeschiedenis: bij de UvA vind je altijd een opleiding die past bij je belangstelling en ambitie.

Rijke traditie, eigenzinnige universiteit

De UvA heeft een tolerante, open en internationale academische traditie en is altijd nauw verbonden geweest met de stad. (Oud-)studenten en medewerkers zijn er sindsdien overal aanwezig. Het zijn scherpe, nieuwsgierige en onafhankelijke geesten. Typisch Amsterdams, typisch UvA.
 

Divers studieaanbod met unieke opleidingen

De UvA biedt je een divers aanbod van ruim 60 bacheloropleidingen en 290 masterprogramma's waarvan 206 engelstalig; specialistisch en interdisciplinair. Je hebt aan de UvA uitstekende mogelijkheden om je academisch te scholen, van bachelor en master tot een promotietraject en verder. Bijzonder getalenteerde studenten kunnen speciale honoursprogramma’s volgen.

Uniek aan de UvA zijn interdisciplinaire bachelors als Future Planet Studies en Medische informatiekunde, en masters als Brain and Cognitive Sciences en Comparatieve neerlandistiek. Ook heeft de UvA een van de grootste bètafaculteiten van Nederland. (www.uva.nl/bachelors en www.uva.nl/masters)

Internationale masters

De UvA heeft zo'n 120 Engelstalige masterprogramma's voor een gevarieerde doelgroep. Als student verkeer je in internationaal gezelschap; de mix van culturen aan de universiteit verlevendigt en versterkt het academisch debat. (www.uva.nl/isp)

Wereldstad Amsterdam

Amsterdam is ‘the place to be’: de stad biedt je een groot en divers cultureel aanbod en is met haar internationale karakter een uitdagende en inspirerende stad om te wonen. Middenin deze dynamische en prikkelende omgeving liggen, in prachtige gebouwen, de verschillende faculteiten van de UvA.

Kansen voor de toekomst

Amsterdam, het financiële en culturele hart van Nederland, huisvest talrijke (internationale) bedrijven en instellingen. Dit maakt de stad bijzonder aantrekkelijk en interessant voor het vinden van een stageplek en een baan. Ook de goede relaties en samenwerkingsverbanden van de UvA bieden je volop kansen.

Contact Universiteit van Amsterdam

Roeterseiland gebouw E (REC-E)
Roetersstraat 11
1018 WB Amsterdam

www.uva.nl

Lees ook

Abonneren op