U bent hier

Studentenkoor Amsterdam (koor)

Het Studentenkoor Amsterdam (SKA) is een jong en enthousiast koor bestaande uit 70 (oud)studenten. Onder leiding van dirigent Servaas Schreuders werkt het SKA elke woensdag aan een heel divers klassiek repertoire. Minstens twee keer per jaar (in 2016 zelfs drie keer) staat het koor op de planken, in kerken en concertzalen in en rond Amsterdam. Het SKA onderscheidt zich bij die concerten door haar onstuimigheid, enthousiasme en energie.

Concerten voor studenten

De concerten, vaak in samenwerking met (student)orkesten, trekken behalve een grote schare vaste fans altijd veel nieuwe mensen, vooral veel studenten. Volgens het adagium voor studenten, door studenten, probeert het SKA met haar eigenzinnige repertoire de liefde voor koormuziek te verspreiden, waarbij Servaas Schreuders en de zangers de muziek altijd een eigen (en jeugdige) draai geven.

Feestjes bij Studentenkoor Amsterdam

Naast de liefde voor muziek delen de leden van het Studentenkoor Amsterdam uiteraard een liefde voor een feestje.  Na de repetities wordt er geborreld en ook na de concerten drinkt het koor met elkaar en het publiek graag een glaasje. Jaarlijks zijn er een aantal niet te missen feesten, waaronder het SKAla.

Het SKA is een groot koor met veel verschillende zangers, een koor dat bij het zingen de verscheidenheid van het studentenleven in één prachtige stem samenbindt.

Contact Studentenkoor Amsterdam

Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam

secretaris@studentenkooramsterdam.nl
www.studentenkooramsterdam.nl

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op