U bent hier

SIB (internationaal)

SIB is dé internationaal georiënteerde studentenvereniging van Amsterdam. Bij SIB krijg je de kans om allerlei instanties en organisaties te bezoeken. Denk hierbij aan ambassades, ministeries en NGO’s. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig lezingen met actuele en uiteenlopende sprekers zoals politici, beleidsmakers en experts.

Inhoudelijke verdieping en gezelligheid

Als studentenvereniging combineren ze deze inhoudelijke verdieping uiteraard met gezelligheid. Zo hebben ze elke week een borrel, regelmatig feesten en organiseren ze reizen naar verschillende plaatsen op de wereld.

Lezingen, bezoeken en reizen SIB Amsterdam

De afgelopen jaren heeft SIB lezingen georganiseerd met onder andere Dries van Agt, Jan Pronk en Lulu Wang. Verder zijn ze op bezoek geweest bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Turkse ambassade, het Koninklijk Instituut voor de Marine, Greenpeace, Pauw & Witteman en Europol, om er maar een paar te noemen. Ook gaan ze elk jaar minimaal twee keer op reis. In het verleden zijn ze onder andere in Brussel, India, New York, Rome en China geweest waar ze verschillende instanties hebben bezocht zoals de NAVO, de Verenigde Naties, de Federation of Italian journalists en de International Labour Organisation.

Geen verplichtingen bij SIB Amsterdam

Je hebt bij SIB geen verplichtingen, en je kunt zelf bepalen hoe actief je wilt zijn. Zo kun je meehelpen met het organiseren van activiteiten door plaats te nemen in een commissie, of mensen met dezelfde interesse ontmoeten in een van de genootschappen.

Is SIB iets voor jou? Kom dan gerust eens kijken bij een van de activiteiten! Als je nog verdere vragen hebt kun je ons altijd mailen.

Contact SIB Amsterdam


Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam
info@sibamsterdam.nl
www.sibamsterdam.nl

Lees ook

Studie in het Engels
Abonneren op