U bent hier

Gezelligheidsverenigingen in Amsterdam

Studenten gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel, maar vooral op samen activiteiten organiseren en genieten van je studententijd.

Bij gezelligheidsverenigingen is het absoluut niet het doel om alleen maar te drinken en te feesten, maar juist ook om jezelf te ontwikkelen, om elkaar te stimuleren om een studie te halen. In Amsterdam vind je de onderstaande gezelligheidsverenigingen.

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

S.A. Comitas

De studentenvereniging ‘Comitas’ is speciaal voor studenten die studeren aan Hotelschool The Hague-Amsterdam

S.V. Liber

Studentenvereniging Liber heeft geen ontgroening en vrijheid staat bij hun hoog in het vaandel. Liber organiseert voor haar leden borrels en andere leuke activiteiten.

A.S.V. Gay

A.S.V. Gay is de studentenvereniging in Amsterdam voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten.

Unitas Amsterdam

Unitas S.A. is de op twee na grootste studentenvereniging van Amsterdam en heeft momenteel 500 actieve leden.

SSRA

Met 400 leden is SSRA een van de grootste studentenverenigingen van Amsterdam. En het lidmaatschap biedt bij ons vele voordelen:

S.V.A.A. NoNoMes

Nomen Non Magnum Est, oftewel NoNoMes, is een jonge, bruisende studentenvereniging met een eigen sociëteit in hartje Amsterdam.

L.A.N.X.

L.A.N.X. is één van de oudste studentenverenigingen van Amsterdam. Wij zijn een studentenvereniging voor studenten van de VU, de UvA en de hbo-instellingen

A.S.C./A.V.S.V.

Op dit moment is het A.S.C./A.V.S.V. met meer dan 3000 leden de grootste studentenvereniging van Nederland. Opgericht in 1851, is zij tevens de oudste van Amsterdam.