U bent hier

Gezelligheidsverenigingen in Amsterdam

Gezelligheidsverenigingen zijn studentenverenigingen die niet speciaal gericht zijn op een bepaalde sport, religie of sociaal doel. Het belangrijkste bij een gezelligheidsvereniging is dat leden samen activiteiten organiseren en genieten van hun studententijd! Natuurlijk wordt er bij gezelligheidsverenigingen gefeest, maar dat is niet waar het alleen maar om draait. Persoonlijke ontwikkeling, elkaar stimuleren om een studie te halen, een netwerk opbouwen en ervaring opdoen in een commissie of een bestuur, kan namelijk ook bij een studenten gezelligheidsvereniging! In Amsterdam zijn verschillende studenten gezelligheidsverenigingen. Het complete overzicht vind je hieronder.

Niks missen van de gezelligheidsverenigingen in Amsterdam?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Is een gezelligheidsvereniging niks voor jou? Er zijn ook studentensportverenigingenreligieuze verenigingen en overige studentenverenigingen in Amsterdam!

Studentenvereniging Cognatio

L.S.V. Cognatio is de landelijke studentenvereniging voor studenten van Hogeschool Tio met meer dan 600 actieve leden in vijf verschillende steden.

S.A. Comitas

De studentenvereniging ‘Comitas’ is speciaal voor studenten die studeren aan Hotelschool The Hague-Amsterdam

S.V. Liber

Studentenvereniging Liber heeft geen ontgroening en vrijheid staat bij hun hoog in het vaandel. Liber organiseert voor haar leden borrels en andere leuke activiteiten.

A.S.V.Gay

A.S.V.Gay is de studentenvereniging in Amsterdam voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten.

Unitas Amsterdam

Unitas S.A. is de op twee na grootste studentenvereniging van Amsterdam en heeft momenteel 500 actieve leden.

SSRA

Met 400 leden is SSRA een van de grootste studentenverenigingen van Amsterdam. En een lidmaatschap biedt vele voordelen!

S.V.A.A. NoNoMes

Nomen Non Magnum Est, oftewel NoNoMes, is een jonge, bruisende studentenvereniging met een eigen sociëteit in hartje Amsterdam.

L.A.N.X.

L.A.N.X. is één van de oudste studentenverenigingen van Amsterdam. Wij zijn een studentenvereniging voor studenten van de VU, de UvA en de hbo-instellingen

A.S.C./A.V.S.V.

Op dit moment is het A.S.C./A.V.S.V. met meer dan 3000 leden de grootste studentenvereniging van Nederland. Opgericht in 1851, is zij tevens de oudste van Amsterdam.