U bent hier

Nederlandse Academie voor Beeldcreatie

De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie is een opleidingsinstituut met twee faculteiten: de Nederlandse Fotovakschool en de Dutch Filmers Academy. Hier wordt kwalitatief vakgericht fotografie- en filmonderwijs gegeven dat nauw aansluit op de (veranderende) arbeidsmarkt. Onderwijs dat studenten de ruimte geeft om talenten en creativiteit te ontwikkelen én dat hen bewust maakt van hetgeen nodig is om ondernemend, marktgericht en succesvol te zijn.

 

Het instituut is groot geworden door klein te blijven: beperkt van organisatie met een focus op kleinschalig onderwijs. De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie heeft een voortrekkersrol als het gaat om digitalisering en een leven lang leren. Zo is er de mogelijkheid tot deeltijdonderwijs met een blended learning-programma en is het onderwijs toegankelijker met interactieve tutorials. Daarnaast wordt ondernemerschap met het vakgebied verbonden en worden studenten uitgedaagd om niet alleen vakinhoudelijk te floreren, maar ook marktgericht te handelen. De docenten representeren het beste van twee werelden: zij zijn als professioneel fotograaf of filmmaker inhoudelijk (technisch en conceptueel) zeer goed onderlegd en hebben bovendien vaak een achtergrond als ondernemer, manager, econoom of anders. Hierdoor zijn de studenten niet alleen bewust van het vak, maar ook bewust van de markt.

 

Nederlandse Fotovakschool

De Nederlandse Fotovakschool leidt studenten op tot professioneel fotograaf. Tientallen excellente docenten met veel praktijkervaring leren talenten de ins en outs van het vak fotografie. Het is de enige particuliere hogeschool in Nederland met erkende en geaccrediteerde fotografieopleidingen. Studenten duiken diep in de wereld van de fotografie. Alle facetten van digitale fotografie komen aan de orde. Het kunnen vertalen van een idee naar een creatief beeld vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding. Net als in de praktijk is de opleiding gevarieerd qua inhoud en werk. Studenten leren in studio’s werken en met alle soorten apparatuur omgaan. Met de opgedane technische kennis en ervaring zullen zij uiteindelijk een eigen stijl van fotograferen ontwikkelen om uit te groeien tot topfotograaf.

 

Passende opleidingen bij ieders ambitie

Als één van de oudste en meest gerenommeerde opleidingsinstituten voor beroepsfotografen weten wij inmiddels als geen ander dat opleidingswensen heel divers kunnen zijn. Daarom biedt de Nederlandse Fotovakschool opleidingen op alle niveaus. Van kortlopende cursussen tot erkende hbo-opleidingen en van voltijd tot deeltijd. Zowel de beroepsfotograaf in wording als de ambitieuze beginner kan zich ontwikkelen. Met meer vestigingen vind je de Nederlandse Fotovakschool verspreid over heel Nederland: Amsterdam, Apeldoorn, Rotterdam en Eindhoven. Bekijk alle opleidingen en inspirerende locaties op de website.

Dutch Filmers Academy

Ben je meer een filmmaker dan een fotograaf? De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie biedt ook mbo- en hbo-filmopleidingen aan in Amsterdam en Eindhoven. De Dutch Filmers Academy is de eerste faculteit in Nederland met erkende opleidingen die breed opleidt tot allround filmmaker. In een wereld met talloze video’s op social media, virtual reality, film gemaakt met drones of eenvoudige filmcamera’s, heeft bewegend beeld absoluut een nieuwe positie ingenomen. Websites bevatten audiovisuele content om de aandacht van bezoekers vast te houden, artiesten vragen om kunstzinnige clips en nieuwsredacties willen authentiek filmbeeld. De roep om allround filmmakers is groter dan ooit. Bij de Dutch Filmers Academy leren studenten dan ook om boodschappen in film te verpakken, een totaalbeleving te bieden, maar vooral om zintuigen te prikkelen. Studenten doen met alle facetten van film ervaring op: scriptwriting, regie, productie, montage, audio en meer. Bovendien maken ze kennis met alle soorten films: van bedrijfsfilm tot animatie en van muziekvideo tot filmtrailer. Zij verlaten de opleiding met zeer breed toepasbare technische kennis en conceptuele vaardigheden. Een groot potentieel voor het bedrijfsleven dat staat te springen om deze veelzijdige allround filmmakers.

 

Open dagen

Wil je de sfeer eens komen proeven op één van de vestigingen? Tijdens de open dagen van de Nederlandse Fotovakschool en de Dutch Filmers Academy is dat mogelijk! Je maakt kennis met de docenten en studenten en natuurlijk zie je alles van de locatie. Er zijn ook activiteiten zoals fotoshoots, het bespreken van jouw portfolio en studenten laten films zien die zij in de lessen hebben gemaakt.

Contact Nederlandse Academie voor Beeldcreatie

Nederlandse Fotovakschool en Dutch Filmers Academy
Hoofdvestiging Apeldoorn
Spoorstraat 27
7311 PE Apeldoorn
055 356 05 22

info@navb.nl
www.navb.nl

Lees ook

hbo naar universiteit
Abonneren op