U bent hier

Hogeschool van Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun eigen toekomst en aan die van hun omgeving. De HvA is een centrum van verbinding tussen disciplines, tussen uiteenlopende mensen en het werkveld in en om Amsterdam. Zo biedt de HvA studenten én medewerkers alle faciliteiten om hun talent te kunnen ontplooien in studie en werk. Midden in de grote stad krijgen studenten en medewerkers de kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

Bij studeren komt meer kijken dan alleen het volgen van een studie. Het studentenleven bestaat ook uit het vinden van geschikte woonruimte, activiteiten naast je studie en het gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die de HvA je biedt. Daarnaast kun je je studie verdiepen of verbreden door een minor te volgen of door deel te nemen aan een excellentieprogramma of honourstraject.

Al het aanbod van onderwijs, onderzoek, stagaires, projecten, cursussen en events is binnen de HvA verdeeld over twaalf interessegebieden. Hieronder kun je per interessegebied vinden wat er bij de HvA gebeurt.

Bouw en infrastructuur

De wereld van Bouw en infrastructuur is complex en uitdagend. Denk aan het mogelijk maken van grote nieuwe stadse projecten. Om dit te verwezenlijken werken veel professionals met elkaar samen.

Design en creatie

Bij HvA Design en Creatie starten studenten hun zoektocht naar een eigen vorm, visie en vakmanschap. Onze studenten verrijken de samenleving met onderscheidende concepten, producten en diensten die een commerciële en maatschappelijke waarde hebben.

Economie en management

Economie en Management heeft een breed aanbod van studies, onder andere gericht op het leiden van geldstromen, handel, boekhouding, communicatie, sportmarketing en organisatorische of personele veranderingen.

Gezondheid

Lekker in je vel zitten, optimaal presteren op je werk of lekker een avondje naar het theater. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en bovendien moet het allemaal wél geregeld worden.

ICT

De wereld van ICT is altijd in beweging. Wereldwijde samenwerkingsverbanden worden aangegaan en verbroken. Bedrijven zijn voor hun winst steeds meer afhankelijk van hun concurrentievoordeel door ICT.

Logistiek, lucht- en zeevaart

Maak kennis met de wereld van de zee- en luchtvaart of de logistieke sector. Logistiek richt zich op alle branches, maar natuurlijk ook op transport. Welke transportmiddelen zet je in en hoe maak je de minste kosten?

Media en communicatie

We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder communicatie en het gebruik van interactieve media. Boodschap, middelen en media worden op een innovatieve en creatieve wijze ingevuld om de doelstellingen van een organisatie te realiseren.

Mens en maatschappij

HvA Mens & Maatschappij staat midden in de Amsterdamse samenleving. De verwevenheid met de stad uit zich in een grote maatschappelijke betrokkenheid die zichtbaar is bij alle opleidingen.

Onderwijs en opvoeding

HvA Onderwijs en Opvoeding wil het beste uit de leerlingen en kinderen halen. Hoe leer je hen de wereld te begrijpen en te zorgen voor het juiste klimaat voor hun ontwikkeling? Hoe draag je kennis en vaardigheden over zodat jonge mensen straks kunnen bouwen aan de wereld van morgen?

Recht en bestuur

Recht en Bestuur gaat over rechtspreken, het besturen van een land of organisatie en het beste uit mensen halen. Dit kan je doen als bedrijfskundige, Human Resource Management adviseur of HBO jurist.

Sport en voeding

Jongeren leren om anderen te leren bewegen. Maar ook anderen stimuleren tot een gezonde levensstijl. Door samen te werken en te sporten, de conditie op peil te houden en te kiezen voor verantwoorde voeding.

Techniek

Onder Techniek bij de Hogeschool van Amsterdam vallen vele technische opleidingen en een aantal leraaropleidingen. Het palet aan opleidingen is zeer divers en uitdagend.

Contact Hogeschool van Amsterdam

studievoorlichting@hva.nl
www.hva.nl

Lees ook

thuis studeren
Abonneren op