U bent hier

Hogeschool IPABO Amsterdam

Hogeschool iPabo is een kleine hogeschool waar de nadruk ligt op direct contact met medestudenten en docenten, persoonlijke aandacht en een gezamenlijke passie: het helpen leren, vormen en groeien van jonge kinderen. 

Ieder kind is anders, heeft een eigen verhaal. Als leraar of lerares in het basisonderwijs speel je een belangrijke rol in dit verhaal, in het leven van kinderen van vier tot twaalf jaar. Je leert op Hogeschool iPabo niet alleen kennis overdragen maar ook het bieden van een veilige betrouwbare omgeving. Ze moeten zich thuis gaan voelen in de maatschappij en daarin speel jij een cruciale rol. Je stimuleert kinderen om zelf op onderzoek uit te gaan en het beste uit zichzelf te halen. En zo zal je iedere dag merken dat je zelf minstens evenveel leert en groeit als de kinderen aan wie je lesgeeft!

Basisopleiding leraar basisonderwijs

Zowel in voltijd als deeltijd kun je de opleiding tot leraar basisonderwijs volgen. Een boeiende opleiding waarin vakkennis, pedagogische vaardigheden en onderzoek belangrijke elementen zijn.

Aanvullende studiekeuze

Wil je meer uitdaging? Onderzoeksvaardigheden krijgen binnen de universitaire pabo een meer prominente plaats en je behaalt tevens de bachelor Pedagogische Wetenschappen. Volg je de sportklas dan ben je na vier jaar óók een bevoegd vakleerkracht bewegingsonderwijs!

Contact Hogeschool Ipabo Amsterdam

Jan Tooropstraat 136
1061 AD Amsterdam

info@ipabo.nl
www.ipabo.nl
 

Lees ook

hbo naar universiteit
Abonneren op