U bent hier

Hogeschool Inholland Amsterdam

Onze hoofdstad aan de Amstel en 't IJ is de perfecte plaats om te studeren. Nergens in Nederland vind je zoveel hippe cafés, bruine kroegen, clubs en bioscopen. De stad heeft een enorm cultureel aanbod in de vorm van musea, galeries, theaters, filmhuizen en schouwburgen. En dan hebben we het nog niet eens over de talloze festivals en evenementen die in de stad worden georganiseerd.

Clubs en podia als Paradiso en de Melkweg zijn natuurlijk beroemd, maar ook in minder bekende uitgaansgelegenheden zul je je uitstekend vermaken. 'Shop till you drop' krijgt een wel heel letterlijke betekenis als je ziet wat er allemaal te koop is in de Kalverstraat, aan de Nieuwendijk, in de vele winkeltjes in de Jordaan en op markten als de Albert Cuyp en die op het Waterlooplein. Na afloop kun je bijkomen op een van de vele gezellige terrasjes langs de grachten.

Hogeschool Inholland Amsterdam heeft twee verschillende gebouwen.  Alle twee zijn ze goed te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Onderwijslocatie De Boelelaan in Amsterdam

In Amsterdam, aan de De Boelelaan, staat sinds 2006 het OZW-gebouw (Opleidingsinstituut Zorg en Welzijn). Daarin zijn opleidingen op het gebied van zorg ondergebracht op zowel mbo-, als hbo-, als wo-niveau. Hogeschool Inholland Amsterdam/Diemen huisvest er de opleidingen in de categorieën gezondheid, sport, welzijn, life science, pedagogiek en sociaal werk.

Onderwijslocatie Gustav Mahlerlaan in Amsterdam

De opleiding Mondzorgkunde bevindt zich ook in Amsterdam en 'woont in' bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) en de opleiding Mondzorgkunde (van Hogeschool Inholland) hebben in de zomer van 2010 een nieuw gebouw betroken naast het VUmc, tegenover het OZW-gebouw.

Onderwijslocatie Bergerweg in Alkmaar

Op de onderwijslocatie in Alkmaar zijn veel verschillende opleidingen te vinden. Zo wordt er in Alkmaar verschillende opleidingen op het gebied van Business, Finance and Law gehuisvest. Maar er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een opleding op het gebied van Techniek, Ontwerpen en Informatica. Dat is nog niet alles want de overige opleidingen die hier aangeboden worden zijn: Social Work, Verpleegkunde en Pabo. Keuze zat dus!

Onderwijslocatie bijdorplaan in Haarlem

Ook in het pitoreske Haarlem is er een locatie van Hogeschool Inholland te vinden. Er worden op deze locatie 15 verschillende opleidingen gehuisvest. Van Bedrijfseconomie tot Sportkunde en van Muziek tot Bouwkunde. In Haarlem is er heel veel mogelijk! Inholland staat erom bekend dat zij opleidingen aanbiedt die nergens anders in Noord-Holland te vinden zijn. 

Contact Hogeschool Inholland Amsterdam

Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam

info@Inholland.nl
www.inholland.nl/amsterdam

Lees ook

hbo naar universiteit
Abonneren op