U bent hier

Gerrit Rietveld Academie

De Gerrit Rietveld Academie is een hogeschool voor Beeldende Kunsten en Vormgeving. Wij verzorgen een bacheloropleiding en vier masteropleidingen.

Bachelor Beeldende Kunst en Vormgeving

De academie biedt de opleiding Bachelor Beeldende Kunst en Vormgeving aan. Deze opleiding heeft twaalf afstudeerrichtingen. Als student kies je, na een algemeen eerste jaar (het Basisjaar), voor drie jaren van verdieping in een van deze afstudeerrichtingen. De Rietveld Academie biedt daarnaast een deeltijd-bacheloropleiding aan. Het basisjaar van de deeltijdopleiding duurt twee jaar, waarna drie jaren van verdieping volgen.

Mastertitel behalen

Na het behalen van je bachelordiploma (BA in Art & Design) kun je doorstuderen en een mastertitel behalen. Dit kun je doen aan het Sandberg Instituut. Momenteel bieden we vier masters aan: Master Autonome Beeldende Kunst, Master Vrije Vormgeving, Master Grafisch Ontwerp en de Master in Interieurarchitectuur. Het Sandberg Instituut verzorgt daarnaast een wisselend aantal tijdelijke masterprogramma’s geënt op een specifiek maatschappelijk of artistiek vraagstuk. Zie ook: sandberg.nl

Voortraject studie Gerrit Rietveld Academie

Voor diegenen die zich willen voorbereiden op een studie aan de Gerrit Rietveld Academie hebben we verschillende voortrajecten. Het Oriëntatiejaar, waarin je 25 zaterdagmiddagen per jaar lessen volgt aan de academie. Het Oriëntatiejaar is voldoende om een goed portfolio op te bouwen en om te bedenken of de Rietveld echt iets voor je is. Daarnaast is er het Vooropleidingsjaar waarin je 3 a 4 dagdelen per week lessen volgt. Als je het Vooropleidingsjaar succesvol afsluit, kun je direct doorstromen naar het Basisjaar, mits je minimaal een HAVO/MBO4 diploma hebt behaald.

Contact Gerrit Rietveld Academie

Frederik Roeskestraat 96
1076 ED Amsterdam

apply@rietveldacademie.nl
www.gerritrietveldacademi.nl

Lees ook

thuis studeren
Abonneren op