U bent hier

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Iedereen kan bedenken wat de rol is van de acteur, de regisseur, de cameraman, de muzikant of de danser. Voor al deze beroepen kun je aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) opleidingen volgen op het allerhoogste niveau. 

Specialistische opleidingen voor alle aspecten

Maar weet je ook wat voor opleiding een inspiciënt heeft gevolgd, of hoe je decor- of kostuumontwerper wordt? Wie er voor de planning, de financiën en de marketing van een theaterstuk of filmproductie zorgen? Wist je dat het Conservatorium van Amsterdam een opleiding Popmuziek biedt, waarin je ook alles leert over hoe je je muziek aan de man brengt? Sta je er wel eens bij stil hoe allesbepalend het effect van geluid in films kan zijn, niet alleen voor de sfeer maar ook voor de vertelling van een verhaal? En heb je je wel eens afgevraagd wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij het bewaren van cultureel erfgoed?

Voor al deze aspecten van kunst en cultuur zijn professionals nodig, die een onmisbare rol vervullen in de totstandkoming van het eindproduct. Aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten kun je naast de bekendere opleidingen ook terecht voor specialistische studies die tot al deze functies achter de schermen opleiden. 

Samenwerking verschillende instellingen

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) is een door de overheid bekostigde instelling voor hoger beroepsonderwijs (hbo) en biedt opleidingen op zowel bachelor- als masterniveau en bestaat uit: de Academie voor Beeldende Vorming, Academie van Bouwkunst, Nederlandse Filmacademie, Reinwardt Academie, de Theaterschool en het Conservatorium van Amsterdam.

Kunsteducatie

De AHK is continu aan het vernieuwen en verdiepen en neemt een prominente plek in op zowel nationaal als internationaal niveau, in de kunst-, educatie- en cultuursector. De opleidingen worden gegeven op verschillende locaties in en om het bruisende centrum van Amsterdam; de culturele hoofdstad van Nederland. De AHK biedt opleidingen op zowel bachelor- als masterniveau binnen de beeldende kunst en ontwerp, muziek, film en televisie, theater, dans, museologie en architectuur.

HBO en Master opleidingen

De AHK biedt 30 HBO opleidingen en 14 master opleidingen. Daarnaast biedt de AHK ook workshops, cursussen, summerschool, bij- en nascholing en post-HBO trajecten.

Contact Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Jodenbreestraat 3
Amsterdam

info@ahk.nl
www.ahk.nl

Lees ook

thuis studeren
Abonneren op