U bent hier

Academie verloskunde

HBO Bachelor verloskunde

De opleiding tot verloskundige duurt vier jaar en kan alleen als fulltime opleiding worden gevolgd. De opleidingen in Amsterdam en Groningen worden beide gekenmerkt door kleinschaligheid in studentenaantal en locatie (zestig eerstejaars in Amsterdam en veertig in Groningen), gecombineerd met een hoge kwaliteit van onderwijs.

Zware HBO opleiding

Voor een hbo-opleiding is verloskunde een zware studie. Het niveau wordt dan ook omschreven als hbo+. Daarmee is de opleiding ook zeer geschikt voor leerlingen met een vwo-diploma. De zwaarte van de opleiding zit in de combinatie van het opbouwen van theoretische, medische kennis en het opdoen van de nodige praktijkervaring. Al tijdens de opleiding draaien studenten in stages 24-uursdiensten, ook in het weekend.

Wat leer je tijdens de studie

Als toekomstig verloskundige leer je theoretische kennis over zwangerschap en geboorte koppelen aan je handelen in de praktijk. Je verleent de nodige zorg, maar hebt ook de functie van poortwachter: jij moet als verloskundige kunnen beslissen wanneer een zwangere of barende vrouw onder begeleiding van de gynaecoloog gesteld moet worden. Een belangrijke beslissing, die diep kan ingrijpen in het leven van jonge (aanstaande) ouders.

Tijdens de opleiding leer je daarom eigenschappen als nauwkeurigheid, concentratievermogen, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, stressbestendigheid, grondigheid en een kritische houding te ontwikkelen. Docenten van de AVAG begeleiden je hierin, maar verwachten een hoge motivatie, ambitie en een actieve houding terug.

Bekroning opleiding

De studenten van de AVAG hebben de afgelopen jaren verschillende keren de landelijke Scriptieprijs Verloskunde voor de beste afstudeerscriptie in de wacht gesleept. De AVAG ziet dat als een bekroning op haar missie om goede verloskundigen af te leveren.

Contact Academie Verloskunde Amstedam

Vlaardingenlaan 1
1059 GL Amsterdam

info.vaa@verloskunde-academie.nl
www.verloskunde-academie.nl

Lees ook

thuis studeren
Abonneren op