U bent hier

Studeren in Amsterdam

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Amsterdam heeft diverse hogescholen en universiteiten die tientallen hbo- en wo-opleidingen aanbieden. Ook kun je in Amsterdam makkelijk de overstap van mbo naar hbo maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Amsterdamse studentenverenigingen?

Universiteiten in Amsterdam

Amsterdam heeft de meest universitaire studenten in Nederland! Amsterdam is een heel inspirerende en internationale stad. Dit zie je terug in zijn universiteiten! Dit zijn de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit!

Hogescholen in Amsterdam

Amsterdam heeft ontzettend veel hogescholen. Hieronder bevinden zich vooral veel creatieve scholen zoals de Gerrit Rietveld Academie, The New School of the Amsterdam Fashion Institute. Lees er hier alles over.

Studentenverenigingen in Amsterdam

Amsterdam heeft meer dan 40 studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen of religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

Wat is ontgroening?

Heb je besloten dat je lid wilt worden van een studentenvereniging? Dan heeft jouw studentenverenigingen misschien ook een ontgroening, ook wel kennismakingtijd (KMT) genoemd. Maar wat is een ontgroening precies? En hoe moet je je voorbereiden op een ontgroening?

Studeren in het buitenland

Tijdens je studententijd kan je ervoor kiezen om een deel van je studie in het buitenland te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een semester of stage in een ander land. Wij hebben wat zaken voor je uitgezocht.

Intreeweek

Je studententijd in Amsterdam wordt ingeluid met de Intreeweek Tijd, georganiseerd door de Universiteit van Amsterdam. Mooie feestjes en kennis maken met medestudenten en studentenverenigingen in Amsterdam staan centraal.

Waarom studeren in Amsterdam?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Amsterdam de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Amsterdam?

Van mbo naar hbo

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het mbo en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie?