← Terug naar overzicht

Efficiënt studeren begint met een goed bureau en daarbijbehorende bureaustoel

bureau studenten

Als je student bent in Amsterdam en een eigen kamer of appartement hebt, of een woning, dan wil je natuurlijk goed kunnen studeren. Studeren is duur en iets wat je - zeker omdat het je passie is - zo goed mogelijk wilt doen.

Om op een efficiënte en gezonde manier te kunnen studeren, is het van groot belang om thuis een goede werkplek met een comfortabel bureau en bureaustoel in te richten. Goede bureaus en bureaustoelen zijn er genoeg te krijgen gelukkig. In dit artikel leggen we je uit wat de pluspunten zijn van een kwalitatief goede bureaustoel met bijhorende bureau. Doe er je voordeel mee en studeer straks nog efficiënter.

Professioneel ontworpen bureaus en bureaustoelen voorkomen klachten

Het belangrijkste kenmerk van professioneel en ergonomisch ontworpen bureaus en bureaustoelen is dat je hiermee op de lange(re) termijn lichamelijke klachten helpt voorkomen. Met name kiezen voor ergonomisch ontworpen bureaustoelen helpt studenten om hun rug te sparen. Een bureaustoel met een ergonomisch ontwerp ondersteunt het lichaam namelijk optimaal, zowel de benen, de rug als het zitvlak.

Aangezien studeren vaak inhoudt dat je meerdere uren op een stoel zit, is een goed ontworpen bureaustoel dus erg belangrijk. Maar besteed daarnaast ook aandacht aan een goed bureau. Kwalitatief goede bureaus hebben de juiste hoogte, zijn goed verstelbaar, hebben voldoende ruimte om je studieboeken en andere benodigdheden op kwijt te kunnen. Ook ondersteunen deze je armen op de juiste manier, zodat je geen - of in elk geval veel minder - last meer krijgt van bijvoorbeeld een muisarm.

Veel zitgemak en extra comfort

Het fijne aan een goede bureaustoel met een bureau is dat je je een stuk comfortabeler voelt als je thuis aan de studie gaat. Je houdt het zitten langer vol en je kan je door het hoge zitcomfort ook beter concentreren op je studiewerk. Uiteindelijk leidt dit tot een hogere productiviteit en betere resultaten. En dat is precies wat je als student kunt gebruiken: betere resultaten voor je studie.

Grote keuze aan soorten stoelen en bureaustijlen

Een belangrijk voordeel van een goed bureau met bijhorende stoel is de grote keuzemogelijkheden die je als student hebt. Koop je stoel met bureau bij een betrouwbare en grote leverancier, want dan heb je naast de meeste keuze vaak ook de scherpste prijs. Het studentenleven is al duur genoeg. Dus het geld dat je op jouw uitgaven voor een werkplek kunt besparen, is mooi meegenomen en kun je aan andere zaken besteden. Tel maar uit je winst.

Belangrijk aandachtspunt bij het zoeken naar de beste stoel en het juiste bureau, is de ruimte die je hebt. Een hoekbureau is voor (kleine) studentenkamers vaak een ideale oplossing. Kies in elk geval voor een bureau dat niet te veel ruimte in beslag neemt, maar wel voldoende is om je studiematerialen op kwijt te kunnen.

Je voelt je vitaler en fitter

Een ergonomisch verantwoorde werkplek is ten slotte ook voordelig omdat je tijdens én na het studeren een stuk vitaler en fitter voelt. Je houdt meer energie over en gaat je gezonder voelen. En dat is natuurlijk een belangrijke basis om goede studieresultaten te behalen. Vind je het lastig om thuis te studeren? Wij geven je tips voor thuisstudie!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op