← Terug naar overzicht

Studenten: voer een gratis online hoortest uit of ga langs bij audicien Amsterdam

gehoortest studenten

Studeer je in Amsterdam aan de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam of aan een hogeschool? Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat je de colleges en vaklessen goed kunt volgen. Helaas hebben veel jongeren vandaag de dag echte in meer of mindere mate last van hun gehoor. De redenen zijn duidelijk: ze hebben te lang op mp3-spelers of iPods met oordopjes naar harde muziek geluisterd. Of tijdens concerten, studentenparty's of verjaardagen zonder voldoende gehoorbescherming feest gevierd.

Wat de reden van gehoorklachten of gehoorbeperkingen ook is: als je twijfelt over de kwaliteit van je oren, is het belangrijk om als student of aankomend student snel een gratis online hoortest te doen via een audicien Amsterdam. Een gratis online hoortest kost je niks en geeft je, mocht blijken dat er gehoorproblemen zijn, de kans om snel een audicien Amsterdam te bezoeken om een passende oplossing te vinden. In dit artikel lees je alles over hoe een gratis online hoortest werkt en wat jou dit als student(e) kan opleveren.

Gratis online hoortest bij een audicien Amsterdam: zo pak je dat aan!

Het meedoen aan een gratis online hoortest in Amsterdam is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is naar de internetpagina van een plaatselijke audicien gaan en meedoen aan een gratis hoortest. Testen op internet om je kwaliteit van je gehoor te bepalen, beginnen vaak met een gedeelte met open vragen of meerkeuzevragen. Na dit onderdeel volgt en geluidstest, die gebruikt wordt om te bepalen hoe het met je gehoor is gesteld. Dit gebeurt via geluidjes, muziek of andere geluiden. Op basis van de uitslag kun je voor jezelf bepalen of het nodig is om in Amsterdam een audicien te bezoeken. Neem de uitslag sowieso serieus, want digitale gehoortesten zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en geven een betrouwbare uitslag die je beter maar serieus kunt nemen.

Wat maakt een hoortest online voor studenten zo aantrekkelijk?

Een gratis online hoortest voor Amsterdamse studenten heeft meerdere voordelen te bieden. In de eerste plaats betaal je niks voor dit type test. En dat is voor studenten natuurlijk extra aantrekkelijk. De gemiddelde student heeft namelijk niet zo'n dikke portemonnee, dus is alles wat gratis is mooi meegenomen. Aantrekkelijk aan een digitale gehoortest is ook dat deze testen snel afgerond zijn. Als student kun je je tijd natuurlijk wel goed gebruiken voor feesten en studie. Een korte hoortest via internet is dan natuurlijk extra fijn.

Gelukkig maar, want een gemiddelde hoortest die je via internet doet kost je nauwelijks een kwartier van je tijd.  En, last but not least, als je de hoortest via internet hebt gedaan en een uitslag hebt, kun je ervan uitgaan dat de uitslag betrouwbaar is. De hoortesten van Amsterdamse audiciens zijn namelijk door specialisten ontwikkeld met veel kennis van zaken. Dus waar wacht je nog op? Neem het zekere voor het onzekere en test je gehoor nu. Doe het voor jezelf en gun jezelf een leuke studententijd, waarbij je alles goed kunt horen!

Doen jouw oren het perfect? Dan zijn dit een aantal toffe podcasts die je kunt luisteren!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op