← Terug naar overzicht

De lekkerste lunch to go in Amsterdam!

Na de sneeuw en vrieskou in april, kunnen we nu eindelijk zeggen dat het weer mooier wordt en dat de zomer op de loer ligt. Dit betekent dat we weer lekker naar buiten kunnen om te lunchen! Ga bijvoorbeeld lekker picknicken in het park met een lunch to go of doe een heerlijke stadswandeling en eet je lunch lopend op. In deze blog vind je een aantal restaurants met de lekkerste lunch to go. Lees je mee?

George Bistro

George heeft meerdere locaties in Amsterdam zitten, met allemaal een net iets andere sfeer. Zo is er bijvoorbeeld Café George, George Marina en George L.A. Niet overal kun je afhalen of bestellen, maar gelukkig kun je bij George Bistro aan het Valeriusplein nog heerlijk je lunch afhalen of thuis laten bezorgen. Geen doorsnee broodjes hier, maar allemaal net iets hoogstaander. Denk aan heerlijke burgers, huisgemaakte friet met truffelmayo en overheerlijke salades met kip. Mijn favoriet van de broodjes is de Lobster Roll Sandwich. Dit is een zacht broodje gevuld met romaine sla, stukken kreeft en kreeftmayonaise. Echt een genot voor de smaakpapillen. Smullen!

Bakers and Roasters

Dit café noemt zichzelf een ‘New Zealand style café with a splash of Brazil’. Alleen al om deze reden wil je hier heen, toch? Maar gelukkig hebben ze ook mega lekkere broodjes die je een keer geprobeerd moet hebben. Bij Bakers and Roasters vind je veel verschillende gerechten met ei. Maar ook voor een heerlijk (brak) ontbijt kun je hier terecht. Zo kun je nu de breakfast burrito bestellen en geloof me: dit is echt een topontbijt!

De Wasserete

Deze behoort voor mij wel tot één van de favorieten. Ik heb regelmatig bij De Wasserete in het zonnetje gezeten onder het genot van een kop koffie en een heerlijk broodje. Gelukkig hebben ze mijn favoriete broodje nu ook op het afhaalmenu staan: de ciabatta met kip, avocado, pancetta en Parmezaan. Zó lekker!

Toastable

Bij Toastable eet je de allerlekkerste tosti’s. Maar echt. Van de klassieke tosti met ham en kaas, tot een vegan variant met kimchi. Je kunt het zo gek niet bedenken. Vooral de Legend tosti is echt heerlijk! Met de gegrilde kip en bacon, de paprika, rode ui en kerriemayo, doet deze tosti zijn naam eer aan. Je kunt je bestelling afhalen, maar als je geen zin hebt om de deur uit te gaan kun je ook bij ze bestellen op Ubereats, Thuisbezorgd en Deliveroo.

Nu ben je weer even zoet met inspiratie voor een lekkere lunch! Nu nog een plek om deze op te eten? Check hier de mooiste natuurgebieden in Amsterdam om lekker in het zonnetje te zitten. Smakelijk!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op