← Terug naar overzicht

De leukste sportieve buitenactiveiten in Amsterdam!

De leukste buitenactiviteiten in Amsterdam!

We zitten midden in de lente, maar gaan langzaamaan alweer richting de zomer. Hoe fijn! Er zijn mensen die ervan houden om zich winters aan te kleden en met een kopje thee voor de kachel te zitten, maar ik ben daar niet zo van. Doe mij maar de zomer! Heerlijk om weer buiten leuke dingen te kunnen doen, terwijl je geniet van de warme zon op je bol. Helaas zitten we wel nog midden in de coronacrisis, dus dat beperkt nog een beetje wat we kunnen doen. Maar we houden de moed erin en vermaken ons met de dingen die we nog wél kunnen doen buiten. Dat zijn er genoeg! Lees snel verder voor een dosis inspiratie voor leuke en sportieve buitenactiviteiten!

Suppen op de Amsterdamse grachten

Letterlijk afgekort van Stand Up Paddle, dus je snapt ‘m al: staand paddelen op het water. Wellicht nu nog wat koud, maar voor de echte bikkels geen probleem! Je kunt onwijs leuke tochten maken door de grachten van Amsterdam en je bent meteen actief bezig. Als je niet op de drukke grachten in Amsterdam wil suppen, kun je ook naar een meer zoals Sloterpas of Nieuwe meer gaan. Neem eens een kijkje bij Sup Center Amsterdam, of kano en SUP Amsterdam. Aanradertje!

Waterfietsen

Misschien denk je niet meteen aan waterfietsen als je iets leuks wil gaan doen, maar het is hartstikke leuk! Waterfietsen is dé activiteit om te doen wanneer je zin hebt om iets sportiefs te doen, maar ook zo nu en dan wilt chillen. Je kunt namelijk gewoon af en toe even rust nemen en heerlijk op het water dobberen. Neem zelf eten en drinken mee voor een relaxte picknick op het water en leer de stad Amsterdam kennen vanuit een ander perspectief! Huur een waterfiets bijvoorbeeld bij Stromma.

Skeeleren

Haal die oude skeelers van zolder en rollen maar!  Skeeleren is leuk om samen te doen en met een beetje oefenen leer je het snel. Ook heb je met een rondje rollen door de stad meteen een goeie work-out te pakken waarmee je je buik-, been- en bilspieren traint. Niet alleen leuk dus, maar ook nog eens een goed idee om in vorm te komen! Ga bijvoorbeeld skeeleren in één van de stadsparken in Amsterdam, of check  leuke skateroutes op FridaynightskateAmsterdam.nl!

Zwemmen

Nog eventjes geduld tot het warm genoeg is, maar zodra het zover is dan weet ik wel wat ik ga doen! Heerlijk in het zonnetje chillen en een plons nemen in één van de vele wateren van Amsterdam om af te koelen. Biertjes mee, zwemkleding aan en je vermaakt je de hele dag. Een aantal chille plekken om te zwemmen zijn bijvoorbeeld het Erasmuspark (Admiralengracht), de Amstel, de Bogortuin in Oost of Pllek

Hopelijk is dit genoeg inspiratie om straks met het lekkere weer buiten al je energie kwijt te kunnen. Kijk ook eens naar deze mooie natuurgebieden in en rondom Amsterdam voor leuke wandelroutes!

Meer studentennieuws

Hobby's
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden