← Terug naar overzicht

Dit is waarom Amsterdam de leukste studentenstad is!

studeren in Amsterdam

Nederland heeft heel veel studentensteden, maar de allerleukste studentenstad is natuurlijk onze hoofdstad: Amsterdam. Waarom moet je als student absoluut in Amsterdam studeren? Ik leg je in deze blog uit waarom Amsterdam de leukste studentenstad is!

Multiculturele stad

Amsterdam is de leukste studentenstad, omdat deze stad tot een van de meeste diverse steden tet wereld behoort. In Amsterdam vind je meer dan 180 nationaliteiten. Als jij in Amsterdam gaat studeren en wonen, leer je dus allerlei mensen van verschillende culturen kennen. Dit zal jouw leven verrijken.

Horeca in Amsterdam

Doordat Amsterdam zo divers is heeft het ook restaurants met eten uit veel verschillende keukens; je kunt er terecht voor Koreaans tot Filipijns eten. Ook is er in elke prijscategorie een leuk restaurant te vinden. Voor de echte fijnproevers zijn er in Amsterdam meer dan 15 restaurants met een Michelinster te vinden. Voor foodies is Amsterdam dus zeker de beste studentenstad! 

Veel onderwijsmogelijkheden in Amsterdam

Er zijn in Amsterdam meer dan 15 hogescholen en 2 grote universiteiten. Hierdoor kun je in Amsterdam bijna elke opleiding volgen en heb jij genoeg keuze; niet onbelangrijk in een studentenstad! Bekijk ook goed welke onderwijsinstelling bij jou past. Elke hogeschool en universiteit heeft een eigen karakter, dus doe hier wat onderzoek naar voordat jij je inschrijft.

Studieverenigingen en studentenvereniging

Amsterdam heeft volop keuze qua studieverenigingen en studentenverenigingen. Een studievereniging is een vereniging waarbij alleen studenten van jouw studie of faculteit lid mogen worden. Hier worden studiegerelateerde activiteiten vaak gecombineerd met gezelligheid. Bij studentenverenigingen mogen studenten van verschillende studies lid worden. Er zijn onder meer gezelligheidsvereningen, muziekstudentenverenigingen en studenten sportverenigingen. Er zijn verschillende redenen om lid te worden van een studentenvereniging. Zo ontmoet je als je lid wordt van een studievereniging of studentenvereniging snel mensen. Voordat jij het weet heb jij een vriendengroep in Amsterdam.

Zie jij door de bomen het bos niet meer? Doe dan de kieswijzer om te zien welke studentenvereniging bij jou past.

Vrije tijd in Amsterdam

In Amsterdam studeren meer dan 110.000 studenten. Hierdoor is er voldoende te doen in jouw vrije tijd. Zo zijn er veel parken waar je bijvoorbeeld lekker kunt picknicken, chillen of hardlopen. Ben jij een cultuurliefhebber? Dan kan jij jezelf vermaken in meer dan 90 theaters en 80 musea in Amsterdam.

Van alle studentensteden in Nederland, worden er in Amsterdam de meeste feesten en festivals georganiseerd. Amsterdam is dus de beste plek als jij veel feestjes wil pakken tijdens je studententijd. Zelfs als jij elk weekend wil uitgaan in Amsterdam, duurt het lang voordat jij alle clubs hebt bezocht!

Typisch Amsterdam

Sommige dingen ga je niet vinden in andere studentensteden, zoals de typische Amsterdamse grachten en monumentale panden. Boek eens een rondleiding van een gids als jij meer wilt ontdekken over de geschiedenis van Amsterdam. Check ook onze top 5 culturele hotspots als jij Amsterdam beter wil leren kennen.

Het studentenleven is in alle studentensteden anders tijdens de coronacrisis. Toch kan jij je voldoende vermaken in Amsterdam tijdens de pandemie!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op