← Terug naar overzicht

De lekkerste hapjes voor in de picknickmand

Eindelijk is het zover, de lente komt eraan en dat betekent dat we eindelijk weer lekker naar buiten kunnen! Ondanks de maatregelen zijn er gelukkig nog wel een aantal activiteiten die we mogen doen. Wat dacht je van picknicken? Op een kleedje in de zon, genieten van allerlei lekkere hapjes. Maar wat voor hapjes stop je in de picknickmand? Ik zet wat lekkere dingen voor je op een rijtje!

Wraps

Eén van de hapjes dat het altijd goed doet, of je nu een borrel houdt of een picknick, zijn wraps. Ze zijn supermakkelijk te makken en het kost weinig geld! Wraps kan je met van alles maken. Denk bijvoorbeeld aan een wrap met zalm, roomkaas en sla. Heerlijk! Of met carpaccio, truffelmayo en rucola. Snijd de wrap in kleine stukjes en het is een perfect borrelhapje!

Salade

Frisse salades doen het ook altijd goed, zeker als de zon schijnt. Van een simpele rauwkostsalade tot een luxe Caesar salade, alles kan bij een picknick. Als je zin hebt om je vrienden te verrassen kun je natuurlijk ook uitpakken met een heerlijke fruitsalade. Een pastasalade kan ook heel goed het ook goed doen. Bijvoorbeeld met kip, tomaatjes, pesto en rucola! Nog een handige tip bij het meenemen van salades: voeg de dressing pas toe net voordat je de salade gaat eten. Zo voorkom je dat de sla slap wordt!

Zoetigheid

Als je liever voor een zoete picknick wil gaan, dan kun je denken aan koekjes, cake of snoepjes. Maar wat ik je zeker aan kan raden is om zelf brownies te bakken! Kijk voor inspiratie eens op de website van Laura’s Bakery. Als je de picknick in de tuin doet, dan kun je de warme brownies uit de oven meteen met een bolletje ijs erbij opeten!

Hartig

Ben je nog op zoek naar hartige hapjes om je picknickmand mee te vullen? Ga de klassieke kant op en maak lekker verse sandwiches of een quiche. Wil je wat moderners? Neem dan gazpacho en bijvoorbeeld verse bruschetta’s mee. Heb je niet zo veel zin om zelf de keuken in te duiken of wil je gewoon wat makkelijks? Haal dan een vers stokbrood met wat dips. Dit is super simpel, maar toch altijd succesvol!

Andere tips

Naast de lekkere hapjes in de picknickmand, heb je nog meer dingen nodig voor een geslaagde picknick. Natuurlijk een lekker drankje, maar ook een kleedje en iets om het eten en drinken koud te houden. En niet vergeten: servetten! Het kan ook leuk zijn om tussendoor een spelletje te spelen. Check hier de leukste (bord)spellen die je met twee personen kunt spelen!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op