← Terug naar overzicht

Dit heb je nodig als je op jezelf gaat wonen

Op jezelf wonen

Heb je na lang zoeken eindelijk een huisje gevonden? Yeah, gefeliciteerd! Een kamer, studio of appartement vinden in Amsterdam is niet makkelijk, dus dit mag groots gevierd worden! Na het feestje is het wel tijd om de nodige dingen aan te schaffen. Maar wat heb je eigenlijk nodig als je op jezelf gaat wonen? 

Internet- en tv-abonnement 

Zeker in deze tijd heb je internet en TV nodig. Hoe ga je anders al die online colleges volgen? Regel dit snel, want soms duurt het even voordat je het in huis hebt. Het is slim om van tevoren te vergelijken. Niet alleen qua prijs, maar ook bijvoorbeeld de snelheid van het internet, de zenders van de tv en natuurlijk de voorwaarden. Als (aankomende) arme student wil je natuurlijk niet te veel betalen of ergens te lang aan vastzitten. Logisch!

Keukengerei en servies

Het verschilt natuurlijk per huis wat je nodig hebt. In een studentenhuis kun je meestal gebruik maken van pannen, borden, glazen en bestek dat al in de keuken ligt. Chill! Maar als je alleen in een studio gaat wonen, dan moet je dit zelf regelen. Bij de IKEA vind je superveel handige spullen voor weinig geld, dus dat is zeker een bezoekje (op de website) waard!

Bed en bank

Misschien wel de twee grootste uitgaves: een bed en een bank. In een kleine studentenkamer past natuurlijk geen bank, maar dan kun je wel gaan voor een slaapbank! De slaapbanken van tegenwoordig zijn best mooi en liggen heerlijk. Niet zo hard als die je van vroeger kent. Als je een studio of appartement hebt gescoord, dan heb je waarschijnlijk wel ruimte voor een bed én een bank. Om nog wat ruimte te besparen kun je kiezen voor een bed en bank met opbergruimte eronder. Superhandig om spullen op te bergen die je nooit gebruikt!

Kledingkast

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je beter voor een handige, grote kledingkast kunt gaan in plaats van voor een supermooie. Van die mooie antieke kasten zijn natuurlijk supergaaf, maar die zitten zo vol! En vaak heb je ook geen hanggedeelte erin, waardoor je nog een kledingrek ernaast moet zetten. Je kunt beter gaan voor een grote kast, die zo ver mogelijk de hoogte in gaat. Hoe hoger de kast, hoe meer je kwijt kunt. Terwijl je niet meer ruimte in beslag neemt. Ideaal!

Tv

Oké, een tv is misschien niet per se nodig, maar wel heel chill om te hebben! Als je straks in een studentenhuis gaat wonen, mag je er wel vanuit gaan dat je regelmatig dagen zal hebben met een flinke kater. Hoe lekker is het als je op die dagen languit op de bank kan liggen en op tv de beste series en films kunt kijken? Of verplaats je tv tijdelijk naar je bed; nog beter! Maar natuurlijk ook op avonden zonder kater is het lekker om af en toe eens voor de buis te hangen. Je kunt tegenwoordig voor een prima prijsje een tv scoren, maar je kunt er ook één vinden in de kringloopwinkel of op Marktplaats! 

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden