← Terug naar overzicht

De mooiste natuurgebieden in en rondom Amsterdam

Het is misschien een beetje suf, maar tegenwoordig word ik erg enthousiast van wandelen. Het is tenslotte één van de enige dingen die ik momenteel buiten kan doen. Een stukje wandelen in een mooi park of natuurgebied is voor mij hét tripje van de week. Nu is wekelijks een flinke wandeling ook gewoon goed voor je en zeker iets om ook na alle corona perikelen te blijven doen. Veel bekende parken zoals het Vondelpark en het Amstelpark blijven mooi, maar ga ook eens naar een ander natuurgebied! Een bos waar je misschien iets langer voor op de fiets moet zitten. Amsterdam heeft zoveel moois te bieden! Lees snel mee waar in deze mooie stad jij de natuur op zijn mooist kan ontdekken!

Het Amsterdamse Bos

Wel al een bekende, maar desalniettemin een fantastische plek om eens even flink een frisse neus te halen. Haal een heerlijke warme chocomel met slagroom of Glühwein af bij Grand Café de Bosbaan en geniet van de natuur in optima forma. Het Amsterdamse bos is wel 22 keer zo groot als het Vondelpark dus je bent hier wel even zoet. Fietsen door het Amsterdamse bos is trouwens ook heerlijk.

De tuinen van West

In de Tuinen van West verbaas je je over de rust die je hier ervaart ten opzichte van de drukte van de stad, die gek genoeg niet eens zo heel ver van dit natuurgebied ligt. De Tuinen van West bestaan uit vier polders: de Lutkemeerpolder, de Osdorperbinnenpolder Noord, de Osdorperbovenpolder en de Osdorperbinnenpolder Zuid. Leuk voor een uitstapje in het weekend of om bij te komen na een drukke dag.

Het Twiske

Hier pak je misschien niet zo snel de fiets naartoe, je bent dan namelijk al gauw een uur onderweg, maar met de auto ben je er wel zo en met het openbaar vervoer kun er ook komen. Dit natuurgebied is in de zomer echt een superplek om te vertoeven, onder andere door de verschillende plekken met kleine strandjes waar je heerlijk kunt zwemmen. Maar voor een wandeling in het lentezonnetje is dit gebied ook perfect! Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen. Ook voor de gevorderde wandelaars onder ons!

Gaasperplas park

Gaasperplas park vind je in Amsterdam Zuidoost. Een wandeling om de Gaasperplas is precies 5 kilometer. Heerlijk rondje, dus! Wellicht ken je dit park vooral van de festivals die hier worden gegeven, maar dit stukje natuur binnen Amsterdam is ook zeker geliefd om zijn wandelroutes. Helaas nog weinig tot geen horecagelegenheden in de buurt. Dus neem een goed gevulde thermoskan met koffie mee, en gaan!

Genoeg plekken waar jij ongestoord je rust kunt pakken en éven kunt ontsnappen van de hysterie van Amsterdam. Het is allemaal niet niks dat constante thuiszitten, dus gun jezelf even een break. Vind je het ongezellig om alleen op pad te gaan? Zet dan een leuke podcast aan!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op