← Terug naar overzicht

De lekkerste Nutella recepten

brownie

Yes, het is vandaag World Nutella Day! Dat betekent dat we een heel goed excuus hebben om deze heerlijke hazelnootpasta te eten! Heb je geen zin in een simpele boterham? Dan heb ik een paar makkelijke en mega lekkere recepten met Nutella voor je opgezocht. Deze moet je zeker uitproberen!

Nutella brownies

Dit is een van de makkelijkste brownie recepten die ik ooit ben tegengekomen en je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig: 400 g Nutella en 4 middelgrote eieren. Heb je de hele dag hard gewerkt of gestudeerd, dan is dit zeker een aanrader! In slechts drie stappen is het klaar.

1. Klop de eieren in een kom tot ze een lichtgeel schuimig mengsel vormen.
2. Verwarm de Nutella in een pannetje tot het lauwwarm en vloeibaar is. Voeg dit al kloppend toe aan de eieren.
3. Doe dit beslag in een bakblik (ik zou het eerst bekleden met bakpapier) en bak de brownie op 175 °C voor 25 minuten.

Je kunt de brownie af laten koelen nadat hij uit de oven komt, zodat hij makkelijker te snijden is. Maar je kunt natuurlijk ook meteen aanvallen met bijvoorbeeld een bolletje ijs erbij!

Nutella koffie

Wat is er een betere combinatie dan koffie en chocola? Daarom heb ik hier een kort recept voor je om je standaard koffie te upgraden! Klop een beetje melk op en verwarm een koffiemok. Meng in de mok 1 theelepel Nutella en 1 theelepel honing met een snuf gember en kaneel. Voeg hier je hete koffie aan toe en roer goed. Tot slot doe je je melk erbij en klaar! Voor dit recept kun je natuurlijk ook andere soorten kruiden gebruiken en dit naar smaak toevoegen. Wil je de koffie iets minder zoet? Dan kun je de honing weglaten.

Bananenbrood met Nutella

Ben jij toe aan iets meer uitdaging of heb je bak skills? Dan is dit (soort van) gezonde bananenbrood zeker iets voor jou! Als je een banaan hebt liggen die net iets te rijp is geworden, dan kun je deze voor dit recept gebruiken. Het leuke aan dit recept is dat je het brood in een oven kunt bakken, maar ook in een airfryer! Alles wat je nodig hebt is: 1 overrijpe banaan, 1 ei, 1 tl honing, 70 g amandelmeel, 1 tl bakpoeder en 1 tl Nutella.
1. Prak de banaan fijn tot er niet al te veel klontjes meer zijn.
2. Voeg hier het ei en de honing aan toe, waarna je ook het amandelmeel en het bakpoeder door het mengsel kunt roeren.
3. Doe dit beslag in een cakevorm en verdeel 1 tl Nutella over de bovenkant van het beslag.
4. Bak het brood op 175 °C voor 25-30 minuten.

Als je geen airfryer hebt, kun je het brood natuurlijk ook gewoon in de oven bakken. Je kunt checken of het brood gaar is door er een prikker in te steken en te zien of er beslag aan blijft zitten als je hem eruit trekt. Als dit zo is, kun je het brood nog een paar minuutjes langer laten bakken.

Hopelijk heb je voor nu genoeg inspiratie voor een lekker toetje of tussendoortje met Nutella, waar je maximaal een half uurtje voor in de keuken hoeft te staan! Ook als je nog inspiratie nodig hebt voor winterse maaltijden, hebben we nog wat ideeën voor je!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op