← Terug naar overzicht

3 tips voor een productieve werkdag

Productieve werkdag

Niet elke werkdag is een productieve, helaas. Soms heb je te kort geslapen om je te concentreren of zit het gewoon écht allemaal niet mee. No worries! Met deze 3 tips voor een productieve werkdag, maak jij ook die mindere dagen nuttig!

Tip 1: fijne werkkleding aantrekken

Welke kleding je aantrekt voor een werkdag kan heel bepalend zijn voor je productiviteit. Werk jij normaal op kantoor, maar nu thuis? Dan zal een joggingsbroek voldoen. Ben jij juist nu op werk te vinden en ben je de hele dag in de weer, bijvoorbeeld als stagiaire in de zorg? Dan is het wel belangrijk dat je de juiste werkkleding aantrekt. Denk aan een prettige broek waarin je nog vrij genoeg kan bewegen en fijne werkschoenen. Werkschoenen zonder stalen neus zijn perfecte schoenen voor wanneer je veel on the move bent op werk. In deze schoenen kunnen de voeten goed ademen en ventileren, zo houd je door de dag heen frisse voeten. Ook is dit type schoen lekker licht van gewicht, zo beweeg je lekker vrij door de dag heen!

Tip 2: denk aan je voeding

Mensen vergeten vaak gezond, of überhaupt iets te eten wanneer zij op werk zijn. Werkstress kan er soms voor zorgen dat dit er even tussendoor glipt, maar dat maakt je er niet productiever op! Er zijn meerdere etenswaren die jou door de dag heen energieker houden. 

Havermout met blauwe bessen

Begin je dag met een kommetje havermoutpap en blauwe bessen. Haver zit vol met vitamine E, dat bijdraagt aan het verbeteren van je geheugen. Het bevat ook nog eens weinig calorieën, geeft je energie en helpt je gefocust blijven. Voor optimale concentratie zijn blauwe bessen een goede toevoeging. Deze zitten vol met antioxidanten. Dit bevordert de doorstroming van zuurstof naar je hersenen. Ook zitten ze boordevol vitamine C, wat goed helpt voor de concentratie.

Pure chocolade met groene thee

We moeten onszelf tussen al dat werken door ook belonen natuurlijk. Een stukje pure chocolade is dan ook een goede traktatie. Pure chocolade bevat magnesium, dat helpt bij het ontstressen. Ook bevat het een beetje cafeïne waardoor je concentratie verbetert. Neem wel een klein stukje, een paar blokjes is genoeg! Maak jezelf daarbij een lekkere kop groene thee, want ook drinken is belangrijk. Groene thee bevat cafeïne en het aminozuur theanine. Deze zorgt ervoor dat de cafeïne beetje bij beetje vrijkomt, zodat je de vervelende kick kan voorkomen.

Brood met avocado en ei

Avocado’s zitten boordevol gezonde vetten. Deze stimuleren de bloedsomloop, wat zeer belangrijk is voor het functioneren van je hersenen. Lekker op een cracker voor tijdens de lunch. Voeg er een lekker gekookt eitje aan toe. Deze houden je emotionele balans in evenwicht en stimuleren het geheugen. Werk je niet thuis? Sla dan het eitje over en neem alleen een eetrijpe avocado mee voor op een boterham of cracker!

Tip 3: werk in blokken

Als je thuis werkt, dan kan dit je concentratie al heel snel de das omdoen. Werk dus automatisch in blokken zodat je het voor jezelf iets gemakkelijker maakt. Vaak werk je maximaal 2 uur geconcentreerd en neemt dit daarna beetje bij beetje af. Werk dus in blokken van 2 uur. Neem daarna telkens even een korte pauze van een kwartiertje, drink een bak koffie, eet een appel en ga daarna weer aan de slag. Neem voldoende pauzes om door de dag heen productiever te blijven.

Alle deadlines en doelstellingen weer gehaald en lekker klaar? Geniet van je vrije tijd met deze leuke winteractiviteiten!

Meer studentennieuws

wat doen zomervakantie
Abonneren op