← Terug naar overzicht

Tips: fit worden in 2021!

Hardlopen

2020 is echt voorbij gevlógen. En dat terwijl er bar weinig te doen was, gek hè? Laten we maar hopen dat het jaar 2021 ons veel meer mooie dingen te bieden heeft. Gelukkig heb je zelf ook enige invloed in hoe je straks het nieuwe jaar ingaat, en in dit blog lees je een aantal tips om lichamelijk en geestelijk fit het nieuwe jaar te starten. Lees je mee?

Blijf bewegen

Ondanks dat het nu wat lastiger is om te sporten - zeker als je een teamsport doet - is het wel echt belangrijk om dit wel te blijven doen. Sporten in grote groepen gaat helaas niet, maar je kunt nog wel heel veel andere dingen doen om je lichaam fit te houden. Ga bijvoorbeeld buiten hardlopen, of boek een lesje bootcampen in de buitenlucht. Wat ook heel leuk is, is Classpass. Met ClassPass kun je in heel Amsterdam sporten op verschillende locaties en kun je met je maandelijkse credits allerlei verschillende workouts boeken. Ga bijvoorbeeld op maandag boxen bij Saints & Stars en op woensdag Pilates doen bij Core40. Zolang de lockdown geldt kan dit natuurlijk, maar fingers crossed na 18 januari wel weer! Met je credits kun je ook andere dingen doen, zoals een lekkere lunch halen of je een keer laten masseren. Hoe chill!

Zorg voor routine

Wellicht heb je wat minder routine in je leven doordat je niet naar college kunt, of je even tijdelijk geen werk hebt. De start van het nieuwe jaar is een uitgelezen kans om hier verandering in te brengen, en zo je doelen voor dit jaar makkelijker te behalen! Zet doordeweeks wat vaker je wekker en maak wat van je dag. Zo sta je frisser op dan wanneer je een gat in de dag slaapt en zo heb je tenminste nog wat aan je dag. Probeer ook met studeren je dag een beetje in te delen, bijvoorbeeld door na zes uur gewoon je boeken weg te leggen en van je avond te gaan genieten. Gun jezelf in het weekend overigens wel lekker een luie (of brakke) dag, dit hoort ook gewoon bij je routine.

Eet gezond

Bij fit zijn hoort ook dat je een beetje bewust met je eten omgaat. Het is makkelijk (en goedkoop) om iets vaker dan goed is groenten te skippen bij het avondeten. Maar je lichaam neemt het je echt in dank af als je wel wat vaker en vooral meer groenten en fruit eet. Zeker als je straks brak bent van oud en nieuw gaat je lichaam hier héél blij mee zijn ;).

Tips nodig voor gezond eten? Onze blogger Claire schreef eerder een blog over gezond en gevarieerd avondeten maken!

Maak je hoofd leeg

Om ook mentaal fit te blijven, is het goed om elke dag even je hoofd leeg te maken. Doe dit bijvoorbeeld door af en toe te mediteren, een hele fijne app hiervoor is Headspace. Je kunt ook gaan wandelen, er zijn in Amsterdam heel veel parken waar dit goed kan. Natuurlijk het Vondelpark, maar ook kleinere parken zoals het Erasmuspark of het Sarpathipark zijn echt fijn om even je hoofd leeg te maken. Muziek op, werk- of studeermodus uit en gaan!

Met deze tips start jij het nieuwe jaar hopelijk met frisse moed, om zo je opgestelde doelen voor dit jaar te bereiken. Of het nu je studie is die je wilt halen, die ene baan waar je aangenomen wilt worden, of iets anders – alles gaat beter als je fit bent. Succes!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Amsterdam Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden